Connect with us

Revistateo.ro

Cum știi că deodorantul pe care îl folosești este cel mai potrivit pentru tine

Cosmetica

Cum știi că deodorantul pe care îl folosești este cel mai potrivit pentru tine

Deodorantul este un lucru din trusa de cosmetice esențial, fără de care nu ne putem imagina viața. Acesta ne protejează de multe momente neplăcute. Transpirația este o adevărată bătaie de cap pentru persoane de toate vârstele, mai ales atunci când este urât mirositoare.

Mirosurile neplăcute emanate de corp nu pot fi îndepărtate întotdeauna doar cu ajutorul unui duș. Este nevoie ca de-a lungul zilei să purtăm și un deodorant, mai ales că transpirația emanată de axilă este diferită de cea de pe corp.

Însă multe persoane nu știu să aleagă deodorantul potrivit, așa că ajung să simtă în scurt timp că acel deodorant este ineficient.

Citește și: Greșeli pe care le faci când aplici deodorantul

Iată de ce trebuie să ții cont ca să alegi exact ce trebuie pentru nevoile tale:

În primul rând, nu toată lumea transpiră la fel, așa că, dacă ești o persoană care transpiră excesiv, atunci trebuie să alegi ceva pe bază de săruri de aluminiu. Însă aceste săruri sunt criticate, de multe ori, de către specialiști.

Citește și: Aceasta femeie nu a mai folosit deodorant timp de o saptamana. Uite ce s-a intamplat

Evită să folosești o cantitate prea mare și lasă-l să se usuce puțin înainte de a te îmbrăca.  De asemenea, nu îl aplica imediat după ce te-ai epilat. Ai de ales între deodorante tip spray, cremă sau roll-on, vezi cu care dintre ele te simți cel mai bine. Dacă îți este mai la îndemână cel de tip spray, atunci folosește-l într-un spațiu deschis, ca să nu inspiri tot deodorantul pe care îl aplici.

Dacă nu transpiri excesiv, atunci poți alege o piatră de alaun. Această piatră de alaun a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani. Este hipoalergenică.

La ce mai poate fi folosită piatra de alaun

Acest mineral natural este inodor și este unul dintre alternativele de combatere a transpirație. Este recomandat persoanelor care au pielea sensibilă. Această piatră de alaun nu inhibă procesele de detoxifiere naturală și lasă glandele sudoripare să funcționeze în continuare, spre deosebire de deodorantul clasic. În schimb, acționează împotriva bacteriilor care produc mirosul neplăcut.

Chiar dacă pielea ta nu va mai suferi, axila nu va fi perfect uscată, așa că va trebui ca să folosești șervețele suplimentare pentru a te șterge. Se folosește ori de câte ori este nevoie într-o zi, după ce se umezește puțin la robinet și se aplică până când pielea devine uscată.

Este deodorantul ideal pentru sezonul rece, mai ales. Piatra de alaun poate fi folosită imediat după epilarea axilei, iar în cazul bărbaților, poate fi folosită și după bărbierit, pentru că închide porii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top