Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

5 GRESELI pe care sigur le faci cand iti cureti DINTII

Ingrijirea corecta a dintilor se poate face cu usurinta acasa, dar trebuie sa tii cont de cateva aspecte. Evita aparitia afectiunilor dentare si ai grija de igiena ta orala. Vezi ce greseli faci atunci cand iti cureti dintii.

1. Nu folosesti corect ata dentara
Foarte utila pentru completarea procedurii de curatare a dintilor, ata dentara te ajuta sa elimini orice rest de mancare care nu poate fi scos cu un simplu periaj. Nu trebuie sa bagi ata dentara printre dinti, folosind miscari mecanice de la stanga la dreapta, ci trebuie sa o folosesi in miscare zig-zag. Nu trebuie sa scoti brusc resturile alimentare, altfel risti sa iti ranesti gingia.

2. Periezi dintii prea tare
Probabil crezi ca acest lucru iti va curata dantura in profunzime, dar faci mai rau. Daca periezi prea tare, risti sa iti sensibilizezi dintii, dar si gingia. Un periaj corect consta in miscari fine pe suprafata dintelui, de sus in jos. Nu aplica prea multa presiune!

3. Te speli pe dinti imediat dupa ce ai mancat
Da, ai citit bine. Nu este indicat sa te speli pe dinti imediat dupa ce ai terminat de mancat. Medicii recomanda sa astepti cel putin jumatate de ora inainte de periaj. Acizii si zaharul din alimentele consumate slabesc stratul protector al dintilor, iar spalandu-i imediat dupa masa, le distrugi smaltul.

CITESTE SI: 3 PROBLEME CU DINTII care apar IN FIECARE IARNA. Vezi ce trebuie sa faci ca sa nu suporti durerea de Sarbatori!

CITESTE SI: Vrei dinti mai albi de sarbatori? Iata cum ii poti obtine in doua saptamani

4. Incepi periajul de fiecare data din acelasi loc
Din obisnuinta, ai tendinta sa incepi periajul din acelasi loc, de fiecare data. Daca faci acest lucru, trebuie sa stii ca risti sa nu iti cureti dantura cum trebuie. Incearca sa alternezi zonele in care iti incepi periajul si astfel vei evita crearea de zone favorabile pentru inmultirea microbilor.

5. Amani vizita la stomatolog
Toata lumea simte o teama cand vine vorba de controlul stomatologic, dar nu faci decat sa agravezi situatia daca tot amani vizita la cabinet. Desi nu ai probleme dentare, este indicat sa iti vizitezi stomatologul o data la 6 luni. Mai bine previi afectiunile dentare decat sa le combati.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top