Connect with us

Revistateo.ro

De ce ai limba albicioasa si cum scapi de aceasta problema

Sanatate

De ce ai limba albicioasa si cum scapi de aceasta problema

Limba albicioasa se mai numeste si leucoplazie si reprezinta coloratia alba integrala sau partiala a limbii. Limba arata ca si cum ar avea invelis alb, ori pot aparea pete albe peste tot in cavitatea bucala, inclusiv pe gingii si pe interiorul obrajilor. Chiar daca uneori aceste pete pot fi curatate, in cele mai multe cazuri ele sunt dificil de indepartat. Uneori pot aparea chiar si dureri la nivelul limbii.

Limba albicioasa apare in urma consumului excesiv de alcool si tutun, din pricina unei igiene precare, sau in urma unor infectii, inflamatii si traumatisme. De cele mai multe ori leucoplzia este insotita si de alte simptome printre care: respiratie urat mirositoare, salivatie excesiva, scaderea apetitului, durere in gat, tuse, varsaturi si amigdale marite. In cazul in care aceste simptome apar trebuie sa te prezinti de urgenta la medic, pentru ca ar putea fi vorba despre o afectiune mai grava.

 

Leucoplazia nu este o afectiune periculoasa, insa exista cazuri in care ea poate semnala o boala grava sau prezenta unei tumori. Numeroase tipuri de cancere bucale apar in aproprierea unei zone albicioase a limbii. De aceea controlul medical este absolut necesar daca albiciunea limbii nu dispare in cateva zile si daca aceasta este insotita de celelalte simptome.

Asigura-te ca ai intotdeauna o igiena orala corespunzatoare. Daca limba ta devine albicioasa poti apela la un remediu care este la indemana oricui: bicarbonatul de sodiu. Cu degetul aratator putin umed, se ia bicarbonat si se curata limba, incepand de la varf spre laringe. Repeta operatiunea de 2-3 ori si clateste-ti gura foarte bine.

sursa foto: shutterstock

Remedii din casa pentru respiratia urat mirositoare

Foloseste si tu aceste remedii naturale pentru a scapa de respiratia urat mirositoare!

Desi de cele mai multe ori respiratia mirositoare nu indica o afectiune grava, uneori aceasta poate fi semnul unei infectii. Daca ai mers la medic si el nu a gasit o cauza reala pentru aparitia acestei neplaceri, nu iti ramane decat sa gasesti cateva remedii eficiente pentru a o indeparta. Din fericire ai chiar in casa ta cateva solutii ideale.

1. Scortisoara.
Scortisoara este un remediu ieftin si versatil. O poti adauga in foarte multe preparate culinare, sau chiar in ceai si ciocolata calda. Cu cat o vei folosi mai mult cu atat ea te va ajuta sa scapi de respiratia urat mirositoare. Scortisoara contribuie la eliminarea bacteriilor din cavitatea bucala, in special a celor care provoaca halena.

2. Patrunjelul. Foloseste-l cu incredere pentru a scapa de mirosurile si gusturile neplacute din cavitatea bucala. este indicat sa il consumi in stare cruda daca vrei sa isi faca efectul. Iti va curata dintii si va elimina toate bacteriile. In plus, patrunjelul contine calciu, care contribuie din plin la intarirea dintilor.

3. Sucul de lamaie.
Desi ai putea crede ca aciditatea sa ridicata nu este buna pentru dinti, sucul de lamaie este grozav daca vrei sa elimini respiratia urat mirositoare. Poti adauga o lingura de suc in apa cu care iti clatesti gura dimineata.

4. Ceaiul din plante.
Are proprietati antibacteriene si ajuta la calmarea gingiilor inflamate. Totodata indeparteaza rapid mirosurile urate daca il consumi de doua-trei ori pe zi. Este recomandat sa iti clatesti gura cu ceai caldut ori de cate ori ai ocazia.

Sursa foto: homeremediesfororalthrush.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top