Connect with us

Revistateo.ro

durerii de cap

Stiri

5 cauze ale durerii de cap la care NICI NU TE GÂNDEAI

Nevralgiile sunt cauzate de multe ori de lucruri la care nici nu te gândeai. Iată 5 cauze ale durerii de cap și cum trebuie să procedezi în acel moment.

CITEȘTE ȘI: 6 leacuri pentru durerile de dinți

1. Somnul. Un studiu a demonstrat că 80% dintre respondenți au suferit de dureri de cap din cauza faptului că nu au dormit suficient. Drept urmare, nu ar strica să-ți stabilești o rutină de noapte, pentru a dormi mai bine. De exemplu, stai deoparte de televizor sau calculator cu o oră înainte de a te băga la somn și ferește-te de băuturile alcoolice ori de cafea după ora 18:00.

2. Alimentația. Anumite produse, precum ciocolata, alcoolul, proteinele sau lactatele îți pot declanșa dureri de cap. Poți ține un jurnal în care să-ți notezi ce ai mâncat în fiecare zi și de câte ori ai avut dureri de cap. Așa, după o perioadă poți constata dacă există un tipar și dacă un aliment anume ți le-a provocat.

3. Anxietatea. Pe lângă stres, anxietatea se află în topul cauzelor durerii de cap. În astfel de momente, este indicat să te retragi într-un loc întunecos și să respiri lent, pentru a-ți regla fluxul sangvin. Înspiră pe nas timp de 4 secunde, ține-ți respirația pentru încă alte 7 și expiră ușor pe gură, preț de 8 secunde.

4. Activitățile fizice. Exercițiile fizice care te epuizează ori lipsa oricărui sport în viața ta pot da naștere durerii de cap. Astfel, trebuie înțeles faptul că trebuie să ajustăm exercițiile fizice în funcție de capacitatea noastră de la duce la bun sfârșit într-un mod în care să nu ne afecteze sănătatea. Totodată, este indicat să nu faci sport în condiții extreme și asigură-te mereu că te hidratezi corespunzător.

5. Ochii. Vederea poate să-ți dea bătăi de cap mai ales atunci când petreci destul de mult timp în fața calculatorului. Încearcă să faci pauză atunci când observi că ai probleme de concentrare pentru a-ți odihni puțin ochii. De preferat ar fi să ieși afară, la lumină naturală și să folosești ochelari speciali pentru PC, care să reducă expunerea la lumina artificială a computerului.

Sursa foto fittolive.com.au

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top