Connect with us

Revistateo.ro

piscina

Stiri

5 boli cu care poți pleca de la piscină. Uite cum te poți feri de ele!

Temperaturile ridicate ne îndeamnă să alegem spații în aer liber, unde să ne putem răcori. Cu toate acestea, mersul la piscină poate fi periculos, căci apa ascunde o serie de bacterii care ne pot îmbolnăvi.

CITEȘTE ȘI: Incredibil: vezi cum îţi schimbă bacteriile starea de spirit

Cu siguranță am auzit pe cineva care a plecat de la piscină cu anumiți „musafiri nepoftiți”, astfel că nu strică să fim vigilenți atunci când alegem astfel de locuri de relaxare. Chiar dacă spațiile sunt igienizate periodic, produsele de curățare nu sunt întotdeauna eficiente, astfel că bacteriile ne pândesc la tot pasul.

Pentru a nu pleca cu boli de la piscină, alege un spațiu unde dușul înainte de a intra în apă este obligatoriu, căci astfel riscul ca apa să fie contaminată este mai mic. În plus, ține gura închisă atunci când faci o baie, pentru ca bacteriile să nu intre în organism prin cavitatea bucală.

Totodată, este indicat să folosești un săpun antibacterian atunci când ieși din piscină și poartă mereu șlapi după o baie, pentru a te asigura că nu intri în contact cu anumiți dușmani ai sănătății tale.

Iată 5 boli cu care poți pleca de la piscină dacă nu ești suficient de atent:

1. E.coli. Aceasta este o bacterie pe care o poți lua foarte ușor din apă, prin înghițire. Primele simptome ale îmbolnăvirii cu E.coli sunt diareea, sângerarea membranelor intenstinelor sau diferite infecții ale tractului urinar.

2. Shigelloza (dizenteria bacilară). Boala se manifestă prin febră, vomă, greață, crampe și diaree și se poate lua tot prin înghițirea apei din piscină sau bazin.

3. Leptospiroza. O altă boală pe care o poți lua după o vizită la piscină, leptospiroza se manifestă prin frisoane, febră, erupții cutanate și chiar hemoragii la nivelul pielii. Această bacterie rezistă în fața clorurilor folosite pentru curățarea apei și se poate lua foarte ușor, așa că vigilență maximă.

4. Giardia. La fel majoritatea bolilor de la piscină, giardia se transmite prin înghițirea apei contaminate. Diareea, durerile abdominale și deshidratarea sunt doar câteva dintre simptomele acestei boli. Afecțiunea se tratează destul de greu, mai ales dacă pacientul suferă și de alte boli.

5. Hepatita A. Hepatita infecțioasă este asociată de multe ori cu sistemele proaste de scurgere a apei, iar contaminarea se poate face atât prin înghițirea apei din piscină cât și prin atingerea mânereleor murdare. Cu cât bazinul este mai aglomerat, cu atât riscurile sunt mai mari.

Sursa foto blog.itmorar.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top