Connect with us

Revistateo.ro

Bolile ficatului si simptomele tacute ale acestora

Sanatate

Bolile ficatului si simptomele tacute ale acestora

Ficatul tau sufera chiar daca nu iti spune asta vociferand. Bolile ficatului sunt, in general, asimptomatice, cu toate ca in corpul tau au loc transformari de care iti dai seama tarziu.

Semnele pe care nu le observi devin hepatita A, C sau hepatita cronica. Hepatita este un virus care infecteaza ficatul si cronicizeaza bolile latente care il cuprind.

Hepatita A este cauzata de o infectie aparent minora, iar recuperarea este posibila prin imunizarea organismului cu pastile sau alimente recomandate de medic.

Hepatita C este mai periculoasa. E asimptomatica si afli ca o ai abia in stadiu avansat.
A treia forma de hepatita, cea cronica, incepe printr-o inflamatie care avanseaza pana la generarea unui tesut ce produce o cicatrice fibroasa.

Aceasta cicatrice inlocuieste celulele hepatice bolnave. Pentru a depista bolile ficatului trebuie sa mergi la medic. Bolnavii de hepatita cronica afla despre boala abia cand ficatul este plin de cicatrici, iar in acest caz vorbim deja de ciroza. Singura solutie in acest caz este un transplant de ficat.

Se cauta solutii moderne pentru tratarea bolilor ficatului

Medicii spanioli Gabriela Gutierrez si Carolina Guzman sustin ca regenerarea ficatului este posibila cu ajutorul unui biomaterial care seamana cu un bruete. Acest biomaterial va putea fi implantat intr-un ficat bolnav, avand in vedere ca cercetarile facute pe animale au dezvaluit ca necuvantatoarele nu au respins pana acum acest burete vindecator.

Cu toate ca cercetarile pentru tratarea cirozei fara sa fie nevoie de un transplant de ficat sunt destul de avansate, pana cand acesti bureti magici vor aparea pe piata trebuie sa mai treaca niste ani.

Fa-ti analize periodic pentru ca atat hepatita C cat si hepatita cronica nu iti spun ca trebuie sa lupti impotriva lor, fata de alte afectiuni.

Semne ca ai un ficat marit

Cu toate acestea, exista cateva semnale la care trebuie sa fii foarte atent. Iata cum recunosti un ficat marit:

– sangerari gingivale;
– scaun cu sange;
– diaree;
– pierderea apetitului culinar;
– greata cu sau fara varsaturi;
– urina decolorata;
– dureri articulare;
– caderea parului de pe corp;
– stare generala proasta, lipsa de chef;
– roseata in obraji neobisnuita;
– icter.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top