Connect with us

Revistateo.ro

5 alimente pe care nu ai voie să le reîncălzeşti

Stiri

5 alimente pe care nu ai voie să le reîncălzeşti

5 alimente pe care nu ai voie să le reîncălzeşti:

Ouăle. În cazul în care nu ştiai, ouăle trebuie consumate întotdeauna imediat după gătire şi niciodată reîncălzite. În caz contrar, toxicitatea lor va creşte foarte mult, iar asta se va răsfrânge asupra organismului tău. Atenţie! Excepţie de la această regulă fac produsele care conţin ouă, pe care le poţi reîncălzi fără probleme.

CITEŞTE ŞI: Alimente pe care le păstrezi în frigider, chiar dacă nu este nevoie

Cipercile. Acestea fac parte din lista alimentelor care devin toxice din moment ce le reîncălzeşti. În cazul în care ţi-au rămas totuşi ciuperci gătite, lasă-le la rece dacă vrei să le mai mănânci, pentru a evita riscul de intoxicaţie alimentară. Dacă le vei încălzi din nou, proteinele din ciuperci vor suferi anumite modificări, care pot da naştere la idigestii.

5 alimente pe care nu ai voie să le reîncălzeşti

Cartofii. Sunt ideali de inclus în alimentaţie, însă consumaţi imediat, nu reîncălziţi. La fel ca şi ciupercile, aceştia pot deveni toxici dacă sunt supuşi din nou la temperaturi ridicate. Pentru a evita dereglările digestive, încearcă să-i consumi reci. Dacă au fost fierţi, îi poţi include chiar într-o salată, pentru a te bucura în continuare de proprietăţile lor nutriţionale.

Spanacul. Nitraţii din spanac se vor transforma în nitriţi dacă îl vei încălzi din nou. Pentru că sunt consideraţi cancerigeni, încearcă să reduci pe cât posibil expunerea spanacului la temperaturi mari. Fie îl consumi proaspăt gătit, fie rece.

Carnea de pui. În cazul în care ai pregătit o friptură de pui şi ţi-a mai rămas, încearcă să o consumi rece. Reîncălzită, proteinele din aceasta vor suferi anumite modificări nu tocmai bune pentru stomacul tău. În cazul în care nu-ţi place carnea rece, încălzeşte-o la o temperatură cât mai mică, pentru o perioadă mai mare de timp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top