Connect with us

Revistateo.ro

5 alimente care te scapă de atacul de cord

Stiri

5 alimente care te scapă de atacul de cord

5 alimente care te scapă de atacul de cord:

Afinele. O cantitae mare de antioxidanți, vitamine și minerale. Asfel de proprietăți recomandă afinele ca fiind ideale într-o alimentație care să sprijine nu doar sănătatea inimii, dar și a ochilor, fiind în același timp o variantă mul mai ieftină la cremele scumpe cu efect antirid.

CITEȘTE ȘI: 5 alimente pe care nu ai voie să le reîncălzeşti
Avocado. Acest fruct începe să prindă tot mai mult teren printre consumatorii români, iar o serie de studii a demonstrat că, datorită conținutului mare de grăsimi monosaturate, acesta ajută la reglarea nivelului de colesterol rău, iar astfel scad șansele unui atac cerebral ori a unui infarct. Specialiștii recomandă astfel ca în alimentația zilnică să includem și o porție de avocado.

Seminţele de chia. La fel ca avocado, acest aliment a crescut ca popularitate în ultima vreme, fiind slab caloric, dar bogat în nutrienți. Puțini știu că aceste alimente conțin mai mult calciu decât laptele, sunt bogate în antioxidanți, minerale și fibre solubile, reprezentând în același timp o sursă ideală de acizi grași omega 3.

Seminţele de dovleac. Chiar dacă mulți le consumă din obișnuință, foarte puțini oameni știu că acestea reprezintă o sursă ideală de fibre, proteine, fosfor, zinc, magneziu, necesare unui sistem imunitar puternic, deci și a sănătății inimii.

Merişoarele. Proprietățile lor au fost recunoscute de foarte multă vreme, în special în tratarea problemelor tractului urinar. Cercetătorii au descoperit însă că aceste alimente ajută și la îmbunătățirea sănătății inimii, prevenind în același timp diverse forme de cancer. Datorită polifenolilor, merișoarele sunt considerate printre cele mai bune alimente cu efecte antiinflamatoare și antimicrobiene.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top