Connect with us

Revistateo.ro

5 alimente care iti DISTRUG dintii, dar sunt EXCELENTE pentru organism

Stiri

5 alimente care iti DISTRUG dintii, dar sunt EXCELENTE pentru organism

Anumite alimente sunt foarte bune pentru organismul nostru, insa sunt foarte rele pentru dantura. Laptele, sucurile din fructe sau bauturile energizante din salile de sport afecteaza dintii.

LAPTELE
Este alimentul care asigura cel mai mare aport de calciu organismului nostru, iar calciul are un rol in intarirea oaselor. Din nefericire, lactoza din lapte poate deteriora smaltul dintilor si contribuie la formarea cariilor.

CITESTE SIALIMENTELE CARE ITI INGALBENESC DINTII

SUCURILE DIN FRUCTE
Datorita continutului ridicat de zahar (de ex. in sucurile de grapefruit sau portocale) dintii tai risca sa faca niste carii in plus.

BAUTURILE ENERGIZANTE
In salile de fitness exista anumite bauturi energizante care sunt recomandate de nutritionisti si antrenori ca fiind sanatoase, dar, in realitate si acestea contin zahar. Zaharul afecteaza dantura.

VITAMINELE GUMATE
Acestea sunt recomandate pentru organismul nostru insa zaharul este veriga slaba. Mai bine alege vitamine care se administreaza pe cale orala, inghitindu-le sau luate cu apa.

VINUL ROSU
Vinul rosu este recomandat pentru a preveni bolile de inima, dar afecteaza smaltul dintilor. Spalati-va pe dinti de fiecare data dupa ce ati consumat un pahar de vin rosu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top