Connect with us

Revistateo.ro

5 alimente care iti dau energie pe tot parcursul zilei

Stiri

5 alimente care îţi dau energie pe tot parcursul zilei

Doza zilnică recomandată de alimente bogate în proteine este de 1g/kg corp pentru femei şi bărbaţi şi 2g/kg corp pentru atleţi sau pentru persoanele care ţin o dietă severă.

CITEŞTE ŞI: 5 ALIMENTE CARE PROVOACĂ ORGASME INTENSE

Sursa cea mai sanătoasă si cea mai importantă de proteine o reprezintă carnea alba, cea de pui şi de peşte. Mai sunt însă şi alte alimente care conţin aminoacizi esenţiali şi care ar trebui să facă parte din alimentaţia ta zilnică.

Iată care este lista lor:

1.  Peştele. Este recomandat atât cel alb, cât şi cel oceanic care, pe langa proteine, este bogat şi in Omega3. Studii dezvoltate de mai multe instituţii din lume, arată că un consum regulat de peşte (1-2 ori pe săptămână), stimulează sistemul imunitar, fortifică vasele de sânge, prelungeşte viaţa şi previne apariţia cancerului.

2. Iaurtul degresat, este benefic pentru mâini şi unghii, reduce petele pigmentate de pe faţă şi are o doză bogată de minerale precum potasiu, calciu şi fosfor. Altfel spus, este unul dintre alimentele perfect sănătoase.

3. Ouăle.  Cercetătorii au demonstrat faptul că ouale nu afectează nive­lul colestrolului în sânge şi, cu atât mai puţin, activitatea cardiovasculară.

4. Urzica, este foarte importantă prin conţinutul său bogat în vitamine, substanţe proteice, azotoase, glucide, acizi, săruri minerale, clorofilă, având toţi aminoacizii esenţiali. Datorită acestui conţinut ea se întrebuinţează pe scară largă în medicină, industria farmaceutică şi ca aliment.

5. Ciocolata, reprezintă compusul din grupa de alimente foarte benefice inimii. Atenţie însă, este indicat numai consumul de ciocolată neagră.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top