Connect with us

Revistateo.ro

antioxidanti

Stiri

3 zile de dieta de detoxifiere cu ANTIOXIDANTI

Daca vrei sa iti cureti organismul si sa il protejezi de afectiuni in acelasi timp, dieta cu antioxidanti este ideala pentru detoxifiere si intarirea sistemului imunitar.

Timp de 3 zile, mananca fructe si legume colorate, cereale integrale si fasole. Acestea iti vor asigura un volum mare de antioxidanti care activeaza enzimele din ficat si ajuta la detoxifierea organismului. Iata ce sa mananci, pe zile:

ZIUA 1

MIC DEJUN

Pregateste un bol de fulgi de ovaz cu lapte si merisoare uscate si bea un pahar cu suc de grapefruit. Iti va asigura energie pentru toata ziua si iti curata organismul.

CITESTE SI: Măștile anti-îmbătrânire cu cea mai mare concentrație de antioxidanți

CITESTE SI: Cea mai simpla detoxifiere: Mixul de 4 condimente care CURATA organismul de TOXINE!

PRANZ

Pentru ca usturoiul, ceapa, varza de Bruxelles si ouale sunt bogate in compusi cu sulf, care ajuta organismul sa produca propriul antioxidant, prepara o omelta delicioasa din 3 oua cu ceapa, presara putina sare si piper. Apoi soteaza varza de Bruxelles impreuna cu ustoroi in putina apa, intr-o tigaie antiaderenta. Serveste-le impreuna, pentru un efect antioxidant de 4 ori mai mare!

CINA

Mananca o bucata de somon preparat la cuptor sau la aburi, impreuna cu zeama de lamaie.

ZIUA 2

MIC DEJUN

Pregateste fulgi de ovaz cu nuci si serveste impreuna cu o lingurita de miere.

PRANZ

Foloseste ghimbirul in mancare. Prepara o salata delicioasa de cruditati cu telina, mar, morcov si putin piept de pui, amesteca in ea si doua linguri de iaurt si una-doua lingurite de ghimbir ras. Vei descoperi o reteta absolut delicioasa, care are multi antioxidanti. De asemenea, bea ceai de ghimbir dupa masa (poti sa bei 2-3 cani pe zi, pentru un efect puternic).

CINA

ZIUA 3

MIC DEJUN

Mananca un bol cu fructe proaspete taiate cuburi si garnisite cu nuci.

PRANZ

Avocado este delicios: prepara o pasta Guacamole cu avocado, rosii si ceapa, pe care sa o mananci cu mamaliga prajita: fa o mamaliga tare si pune-o pe grill, pentru a se rumeni putin. Avocado are o multime de antioxidanti, iar mamaliga te va ajuta sa te simti satula.

CINA

La cina din ultima zi, ar fi bine sa beai un ceai de plante cu efect antioxidant: combina ghimbirul cu flori de soc, lamaie si ceai verde.

Pe parcursul dietei cu antioxidanti este foarte important sa te hidratezi, pentru a elimina toate toxinele din corp. Bea 16 pahare de apa in fiecare zi si vei vedea ca te simti mai bine, esti mai energica si ai o piele mai stralucitoare.

Dupa ce termini aceasta dieta cu antioxidanti, este bine sa consumi in continuare alimentele recomandate, pentru o stare de bine a organismului. Ar fi bine sa gasesti fructe si legume de la mici producatori, care nu folosesc pesticide, in locul celor din supermarket. Totusi, daca nu esti sigura de provenienta produselor, mai bine curata-le coaja.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top