Connect with us

Revistateo.ro

3 sfaturi pentru picioare sănătoase gata de vară

Frumusete

3 sfaturi pentru picioare sănătoase gata de vară

Îngrijeşte-ţi într-un mod corespunzător picioarele pentru ca ele să arate sănătoase pregătite pentru vară.

CITEŞTE ŞI : CELE MAI FREGVENTE MITURIDESPRE SĂNĂTATE

Purtarea unor pantofi decupaţi la spate pot mări bătăturile pe călcâi, iar mai târziu va duce la crăparea pielii. Dacă crăpăturile sunt foarte adânci tratează-le cu ulei cu antibiotic şi acoperă-le cu bandaje. Ţine cont însă de faptul că uneori călcâiele uscate şi crăpate pot anunţa fungi, probleme cu tiroida şi diabet, iar dacă acest lucru persistă de la an la an ar trebui să mergi la un specialist pentru un control.

Încercă să nu abuzezi vara de şlapi, este important să ştii că te poţi alege cu fracturi, dureri de călcaie şi tendonite. Specialiştii avertizează că şlapii nu sunt făcuţi pentru a fi purtaţi de dimineaţa până seara. Însă, dacă nu le poţi rezista atunci când cumperi ai grijă că talpa papucilor să fie mai groasă, eventual să aibe un suport pentru bolta piciorului.

Vara, în special pe plajă sau la mare, tentaţia este foarte mare să ai picioarele goale. Dar încearcă cât mai mult să te fereşti de acest lucru, deoarece creşte riscul de contracta viruşi, fungus sau bacterii. De asemenea, mai există şi riscul de a te tăia sau de a te înţepa. Astfel, o să ai picioare sănătoase pe tot parcursul verii.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top