Connect with us

Revistateo.ro

3 remedii simple, dar eficiente împotriva mătreții

Par & Coafuri

3 remedii simple, dar eficiente împotriva mătreții

Mătreața este una dintre cele mai des întâlnite probleme din lume, însă poate fi tratată cu o ușurință uimitoare. Iată 3 remedii simple, dar eficiente împotriva mătreții.

1. Suc de lămâie și ulei de cocos. Un motiv pentru apariția mătreții este dezechilibrul PH-ului pielii capului. Sucul de lămâie are grijă de această problemă. Aciditatea ajută la echilibrarea PH-ului pielii capului, păstrând astfel mătreața la distanță. Uleiul de cocos conține agenți de hidratare și proprietăți anti bacteriene. După cum știm cu toții, uleiul de cocos este un ingredient încercat și testat de nenumărate ori. Când este amestecat cu suc de lămâie, beneficiile se multiplică.

Rețeță: Amestecă o parte de suc de lămâie cu 5 părți de ulei de cocos. Aplică amestecul ușor pe scalp și lasă-l aproximativ o jumătate de oră. Spală-te folosind un șampon ușor.

2. Ghimbirul. Ghimbirul are proprietăți  antiinflamatorii și poate stimula creșterea părului. Când este amestecat cu ulei, îmbunătățește circulația. Componentele active din ghimbir sunt uleiuri volatile care ajută la prevenirea mătreții.

Rețeță: Curăță o bucată de ghimbir și pune coaja pe grătar. După asta, strânge-o într-un tifon pentru a obține ulei și amestecă-l cu căteva picături de ulei de susan. Masează scalpul cu acest ulei și apoi spală-te cu un șampon ușor.

3. Uleiul de arbore de ceai. Uleiul de arbore de ceai provine de la un copac australian și este cunoscut pentru proprietățile sale antifungice. Acesta lucrează ca un antiseptic și este foarte benefic împotriva mătreții și a scalpului uleios. Într-un studiu, 67% dintre participanții care au folosit ulei de arbore de ceai timp de 4 săptămâni, au avut parte de rezultate vizibile și sigure.

Reteță: Masează-ți scalpul cu ulei de arbore de ceai, timp de 10 minute înainte de șamponare. Poți, de asemenea, să pui puțin ulei și în sticla cu șampon.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top