Connect with us

Revistateo.ro

balonare

Stiri

3 mari greseli de alimentatie ce duc la balonare

De cate ori ai spus „mai iau o inghitura ca e prea buna”, chiar daca te-ai saturat? Iata care sunt cele 3 mari greseli ce duc la balonare.

Cei mai multi oameni sunt gurmanzi, astfel ca nu se multumesc sa manance doar pentru a-si potoli foamea, ci vad alimentatia ca pe un ritual. Nu este deloc un lucru rau, dar ce se intampla atunci cand exageram si mancam mai mult decat trebuie? Iata care sunt cele 3 mari probleme cu care toti ne-am confruntat la un moment dat:

CITESTE SI: 6 semne ca urmezi o DIETA COMPLET GRESITA

1. Combinam gresit alimentele.

Cel mai prost exemplu, preluat din restaurante, este combinatia pe o singura farfurie a fripturii cu cartofii prajiti. In caz ca nu stiai de la ce te doare stomacul atat de tare dupa ce te ridici de la masa, incearca sa nu mai compbini cele doua produse, indiferent de modul in care sunt gatite. Ca regula de baza, trebuie sa ai grija ca la o singura masa sa nu fie prezente doua alimente: cele ce contin amidon (cartofi, paste, orez, paine) si proteine (carne, peste, oua). Pentru ca proteinele sunt mai greu digerabile decat produsele alimentare ce contin amidon, daca le vei consuma simultan nu vei face altceva decat sa ingreunezi procesul de digestie, lucru ce-ti va da stomacul peste cap.

2. Fie manancam prea repede, fie prea incet.

Sunt unele persoane care nu se ridica de la masa decat dupa o ora si nici atunci nu s-au saturat. Pe de alta parte, alele stau doua minute pe scaun, infuleca repede si gata masa. In ambele cazuri sansele de a va balona sunt foarte mari si pot sa apara chiar si tulburari digestive. Incearca pe cat posibilul sa iti schimbi aceste obiceiuri nesanatoase si sa respecti orarul meselor principale. Nu in ultimul rand, nu mai manca dupa ce simti ca te-ai saturat, chiar daca esti inebunit dupa felul de mancare respectiv.

CITESTE SI: 4 boli pe care le poţi trata cu BANANE

3. Bem apa in mod gresit.

Pentru ca suntem bombardati de spoturile publicitare prin care suntem indemnati sa consumam doi litri de apa pe zi (un sfat de urmat de altfel), traim cu impresia ca trebuie sa facem asta constant, inclusiv atunci cand mancam. Motivul pentru care este recomandat sa nu consumam apa atunci cand mancam este acela ca acidul continut de stomac se va dilua, iar asta, evident, va ingreuna procesul de digestie si te vei trezi balonat. Incearca asadar sa bei apa cu o ora inainte de sau dupa mesele din timpul zilei.

Sursa foto click.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top