Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

3 alimente care îți pansează stomacul

3 alimente care îți pansează stomacul:

1. OUĂLE
Consumul de ouă nu doar că aduce proteine în plus organismului ci are și rolul de a calma aciditatea gastrică. Oul fiert, moale, este indicat a fi consumat de persoanele care suferă din cauza crampelor stomacale și fac acid repede. Atunci când aciditatea gastrică atinge cote înalte, stomacul trebuie să muncească mai mult decât de obicei, motiv pentru care apar și durerile stomacale.

CITEȘTE ȘI: CUM TE SCAPĂ GĂLBENELELE DE HEMOROIZI – REȚETE

2. LEGUMELE
Legumele acționează ca un adevărat pansament gastric. Specialiștii recomandă consumul legumelor fierte (cartofi, roșii, morcovi) și nu în starea lor naturală. Chiar dacă își pierd din vitamine și proprietăți, legumele precum roșia sunt acide consumate fără a fi preparate.

3. PÂINEA PRĂJITĂ
Dacă te doare stomacul, mănâncă pâine prăjită cu ceai de tei. Trebuie însă să aveți grijă la ce fel de pâine prăjiți, evitând pe cât posibil cea neagră. Pâinea albă prăjită (fără ulei) ameliorează durerile stomacale și odihnește stomacul în procesul de a se lupta cu aciditatea crescută. Evitați de asemenea pâinea cu semințe pentru că semințele de susan sau secară stimulează sucul gastric.

PLUS: Și carnea slabă de pui sau de pește contribuie la calmarea durerilor stomacale, mai ales dacă sunt consumate cu legume proaspete fierte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top