Connect with us

Revistateo.ro

15 de daruri pe care copilul tau nu le va uita niciodata

Cuplu

15 daruri pe care copilul tau nu le va uita niciodata

Cu totii avem amintiri placute din vacante. Chiar daca majoritatea sunt legate de familie, credinta sau traditii, amintirile poarta deseori aparenta emotiilor mai mult decat amintirea cadourilor in sine. Ca tot se apropie perioada cadourilor, ne-am gandit sa va oferim o lista de sugestii pentru ca cei mici sa nu uite niciodata ceea ce primesc din partea noastra.

Iata o lista de cadouri pe care sa le oferim copiilor nostri, astfel incat sa nu le uite niciodata.

1.Provocari
Incurajeaza-ti mereu copilul sa aibe vise indraznete. Acestia vor realiza mai mult decat ar fi crezut vreodata ca pot face. Chiar tu te vei uimi de rezultatele care vor aparea pe parcursul timpului.

2.Compasiune
Trebuie sa recunosti ca viata nu e mereu dreapta. Asta trebuie sa o stie si cei mici. Viata are prea multe variabile de care trebuie sa tinem seama. In momentul in care se intampla o nedreptate sau are loc o situatie neprevazuta vrei ca si copilul tau sa sprijine obtinerea dreptatii.

3.Satisfactie
Cu cat ai mai multe clipe de satisfactie cu atat vrei mai mult de la viata. Unul dintre darurile cele mai valoroase pe care le poti face celui mic este sa aprecieze si sa se multumeasca cu ceea ce are.

4.Hotararea
Unul dintre factorii care contribuie in mare parte la succesul unei persoane este vointa si determinarea acesteia. Copilul tau trebuie sa invete ca hotararea de a incepe si a duce la capat un lucru implica mai multi factori neprevazuti printre care ispita, delasarea si dezamagirea.

5.Disciplina
Copiii invata multe inca de la cele mai fragede varste, inclusiv cum trebuie sa se poarte, cum sa relationeze cu altii si cum sa faca ca visele sa devina realitate. Disciplina nu trebuie lasata pe planul doi. Dimpotriva, trebuie sa fie aplicata copilului in mod sistematic.

CITESTE SI: Ce semnificaţii au cadourile pe care ţi le oferă un bărbat

CITESTE SI: Idei de cadouri pentru iubitul tău, de Crăciun și Anul Nou

6.Incurajarea
Ai grija la cuvinte. Acestea sunt foarte puternice si pot lasa o amprenta puternica asupra personalitatii copilasului. Cuvintele pot crea sau distruge caractere. Vorbele pe care le folosesti in primii ani de viata ai copilului pot sa il incurajeze sa isi depaseasca limitele, sau il pot arunca in bratele disperarii.

7.Cinstea
Copiii care invata importanta onestitatii inca de la o varste fragede au mai multe sanse sa devina adulti cinstiti si respectati. Adultii cinstiti care sunt corecti in relatiile cu semenii au o impresie mai buna despre ei insisi, bucurandu-se mai mult de viata.

8.Imaginatia
Cel mai importanta lucru pe care il invatam de la viata este ca ea se schimba constant. Copilul trebuie sa stie ca lumea de maine nu va mai fi la fel ca cea de azi, iar oamenii cu imaginatie sunt cei care nu doar o traiesc ci si o creaza.

9.Bratele tale ocrotitoare
Inca din primii ani de viata cei mici invata ca cel mai bun loc din lume pentru o carte, o poveste sau un dialog este in bratele tale calde si ocrotitoare.

10.Mesele in familie
Chiar daca se afla in plin proces de crestere este esential ca adolescentul sa cunoasca importanta meselor luate in sanul familiei. Acestea reprezinta oportunitati pentru apropiere si comunicare. Multi considera ca mesele luate impreuna cimenteaza si mai mult relatia familiei.

11.Natura
Copiii care invata sa aprecieze natura invata si sa aiba grija de lumea din jurul lor. Cu siguranta iti educi copilul sa mentina curatenia in casa, sa fie ordonati si ingrijiti, dar nu uita sa il inveti sa protejeze si natura.

12.Respectul de sine
Indivizii care invata sa se respecte vor avea mai multa incredere in sine si se vor bucura mai mult de valorile personale. Astfel vor deveni adulti responsabili care nu vor uita de promisiunile facute celor din jur.

13.Stabilitate
Un camin stabil devine fundatia pe care copiii isi construiesc viata. Au nevoie sa-si cunoasca locul in care sa se intoarca mereu si persoanele in care pot avea incredere indiferent de situatie.

14.O casa primitoare
Gandul ca poti merge oricand acasa este unul dintre lucrurile cele mai dragi si placute omului. Locul natal ar trebui sa ofera acelasi confort sufletesc si copilului tau. Ai grija sa se intample asta!

15.Afirmatiile
Uneori doar o simpla afirmatie poate schimba o viziune intreaga. Spune copiilor tai cat de mult ii apreciezi si cat de mult ii iubesti. Incearca sa le reamintesti aceste lucruri ori de cate ori ai ocazia.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top