Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

10 superstitii romanesti legate de Craciun

Sarbatoarea Craciuniului este impodobita cu traditii si obiceiuri ancestrale, dar, avand in vedere tocmai vechimea acestei sarbatori, nasterea Domnului acum mai bine de 2.000 de ani, exista si o serie de superstitii legate de perioada Craciunului. Iata 10 superstitii suta la suta romanesti legate de Craciun.

1. Cei care se nasc in ziua de Craciun sunt urmariti de… mult noroc in viata. Se zice ca cei care se nasc pe 25 decembrie au deja din prima zi o stea in frunte.

2. O alta superstitie in care cred cu prisosinta mai ales taranii este ca, daca in ziua de Craciun va ninge, ziua de Paste va fi una frumoasa, iar daca cerul este senin, anul care vine va fi unul roditor.

3. Se mai spune ca cei care rastoarna din greseala vinul pe masa de Craciun sau dau de pomana celor nevoiasi vor avea si ei noroc in anul ce vine.

4. Fa un cadou unei persoane dragi in ziua de Craciun. In caz contrar, anul care vine va fi unul marcat de neajunsuri si ghinioane.

5. Daca te saruti sub vasc cu persoana iubita, vei avea noroc in dragoste, iar daca eviti asta, vei avea parte de ghinion.

6. Tot despre noroc se leaga si maturatul pragului, chiar daca nu a cazut zapada. Se zice ca cei care matura pragul in seara de Ajun vor avea noroc in viata.

7. Nu purta haine noi sau incaltaminte noua in ziua de Craciun si nu face nici curatenie. Atragi ghinionul daca vei face asta.

8. Rasplatirea colindatorilor cu colaci si fructe inseamna o recolta bogata. Cei care nu primesc colindatorii in case si nu le ofera pomana, nu vor avea un an agricol bun.

9. Mananca mere in seara de Ajun! Stii de ce? Pentru ca anul care vine vei fi sanatos.

10. Nu stinge lumanarile aprinse in noaptea de Craciun. Lasa-le sa se stinga singure pana la ultima picatura de ceara, astfel vei avea noroc in anul urmator.

Citeste mai multe traditii si obiceiuri pe dcraciun.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top