Connect with us

Revistateo.ro

10 motive pentru care vei insela sau ai inselat deja

Stiri

10 motive pentru care vei insela sau ai inselat deja

De ce suntem infideli? Ce intrebare indrazneata! Cine, eu? Da, toti! Cel putin asta sustin psihologii. Afla cele 10 motive pentru care ai inselat sau esti pe punctul de a o face.

Din punct de vedere evolutiv, oamenii de stiinta sustin ca barbatii sunt mai infideli decat femeile pentru ca acestia incearca sa lase cati mai mult urmasi posibili (cel putin asta spune ADN-ul despre ei), in timp ce ele, odata ce raman insarcinate nu mai simt nevoia sa caute mereu pe altcineva.

Asta nu inseamna ca femeile nu insala, insa o fac la o rata mai mica. Conform acestei teorii expuse de scriitoarea si experta in relatii Alessandra Rampolla, avem cel putin 10 motive din cauza carora inselam:

1. Pentru a scapa de probleme

Sexul ne detensioneaza, o spun chiar medicii. Atunci cand apar probleme in cuplu, este evident ca dorinta sexuala nu poate fi pusa in practica cu persoana iubita de vreme ce a intervenit o criza.

„De ce le-am inselat, desi le-am iubit pe toate…” Un raspuns la : De ce inseala barbatii?

RELATII: 3 lucruri mai grave decat INSELATUL

2. Din plictiseala

Instalarea rutinei in relatie poate duce la plictiseala si partenerii vor cauta mereu ceva nou.

3. Lipsa de afectiune

Fiinta umana este foarte sensibila si are nevoie constant de afectiune. Nu beneficiem non-stop de dragostea si atentia celuilalt si asta ne poate arunca in pacatul inselarii.

4. Lipsa de compatibilitate

Multa lume se intreaba cum de ajung cuplurile sa invoce motivul incompatibilitatii dupa perioade lungi de relatie. Psihologul Alessandra Rampolla sustine ca nu iti poti da seama daca esti compatibil cu o persoana decat dupa cel putin 6 luni de petrecut cu aceasta.

5. Pentru ca dragostea fluctueaza

In orice moment, orice persoana se poate indragosti de altcineva. Nu exista o garantie a trainiciei.

6. Pentru evitarea divortului

Scriitoarea sustine ca inselatul ajuta la o casnicie de durata si asta deoarece potenteaza increderea unuia in fata celuilalt. Experientele sexuale diferite ii face pe parteneri sa isi dea seama care sunt lucrurile pe care le doresc in pat.

7. Pentru alimentarea ego-ului

Fiinta umana este egoista si vrea sa incerce si altceva. Scurt pe doi.

8. Din razbunare

Multe persoane insala cand afla ca sunt inselate.

9. Pentru ca ne place sexul

Sa recunoastem: vrem sa facem sex cat mai diferit, vrem ca fiecare experienta sexuala sa aduca ceva nou in viata noastra.

10. Din cauza crizei varstei de mijloc

Barbatii ajung sa fie infideli in jur de 35 de ani, punctul maxim al nestatornicie atingandu-l la criza de la 40. Femeile devin infidele dupa varsta de 38 de ani.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top