Connect with us

Revistateo.ro

10 lucruri pe care parintii le fac gresit

Stil de viata

10 lucruri pe care parintii le fac gresit

Parintii pot face greseli pentru care pot plati toata viata. E greu de spus care este modalitatea perfecta prin care se creste si se educa un copil, insa, in mod cert, greselile de mai jos se pot intoarce oricand impotriva parintilor si copiilor.

10 greseli pe care le fac parintii

1. Invata impreuna cu cei mici. Parintele nu trebuie sa il inlocuiasca pe profesor, iar temele copilului nu sunt temele familiei. Un parinte care ii face mereu tema de casa copilului il va obisnui cu ideea ca in viata vei gasi tot timpul pe cineva care sa faca lucrurile in locul tau.

2. Le rezolva orice problema. Copiii trebuie sa invete singuri sa se descurce, sa isi puna mintea la contributie, sa gaseasca solutii. Lasa-l sa se chinuie atunci cand foloseste pentru prima oara cheile de la apartament sau nu isi gaseste jucaria preferata.

3. Pun cea mai mare atentie pe studiu. Copilul nu trebuie sa fie bun la toate materiile. Mai bine stai de vorba cu el ca sa descoperiti impreuna ce ii place, ce hobby-uri are, spre care latura a vietii se poate apleca mai mult. Copilul nu este un robot care trebuie sa memoreze tot, ci o fiinta umana care trebuie sa se dezvolte.

4. Vor genii. Multi parinti isi invata copiii ce sa raspunda atunci cand straini le pun anumite intrebari ce pot parea incomode. A-l obisnui cu ideea ca este cel mai destept copil din lume ii va da niste aripi nesanatoase si, intr-o buna zi, va cadea de undeva de sus, iar cazatura va fi dureroasa.

5. Premiaza notele. Exista parinti care le cumpara copiilor tot ce vor daca au rezultate bune la invatatura. Este o mare greseala deoarece nu vor reusi niciodata sa ii responsabilizeze cu adevarat. Efectul va fi invers.

6. Altii sunt vinovati pentru esecurile copiilor. Multi parinti sustin ca micutii lor nu sunt tratati cum trebuie la scoala ori sunt nedreptatiti, fara sa se gandeasca la probabilitatea ca cei mici sa greseasca, sa nu fie atat de buni in anumite aspecte. A gasi vina inclusiv in sfera neurologica ii va infunda si mai mult pe copii.

7. Exerseaza ca detectivi. Copiii au nevoie de libertate. Daca sunt crescuti avandu-i pe parinti tot timpul in spatele lor, la maturitate vor suferi de mania persecutiei.

8. Isi depasesc atributiile inlocuind profesorul in cea mai proasta varianta a acestora. Cu alte cuvinte, multi parinti isi pedepsesc copiii cu teme de casa in plus.

9. Se proiecteaza prea mult in copiii lor. Multi parinti vad in copiii lor o razbunare a esecurilor din viata personala. Ceea ce nu a reusit parintele trebuie sa reuseasca pruncul, iar o astfel de educatie este toxica.

10. Nu respecta linia scolara. Multi parinti considera ca metodele de invatare de pe vremea lor erau mai eficiente si le inoculeaza aceasta idee si copiilor. Scoala se schimba tocmai pentru ca generatiile se schimba.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top