Connect with us

Revistateo.ro

Unirea Principatelor Romane

Stiri

Ziua Unirii Principatelor Romane. Vezi ce manifestari vor avea loc in orasele din Romania

Ziua Unirii Principatelor Romane 2016! Pe data de 24 ianuarie toti romanii sarbatoresc Ziua Unirii Principatelor Romane. Cu aceasta ocazie, autoritatile din marile orase ale Romaniei au organizat manifestari speciale!

Ziua Unirii Principatelor Romane 2016 – CLUJ NAPOCA

Primaria din Cluj-Napoca organizeaza un program special pentru cetateni, cu ocazia aniversarii a 157 de ani de la infaptuirea Unirii Principatelor Romane.

Evenimentele respective vor incepe duminica de la ora 16.00, in Piata Unirii, cu un spectacol folcloric, sustinut de urmatorii interpreti: Ioana Stetco, Ionut Koblicska, Vladuta Lupau, Silviu Adrian Popa, Lucia Potra, Ansamblul folcloric „Dor Transilvan”, Amalia Chiper, Felix Galan, Ioan Dordoi, Adriana Anghel, Tudor Furdui Iancu, Ovidiu Purdea Somes. Spectacolul va fi acompaniat de Orchestra „Regal Transilvan”.

In plus, programul dedicat Zilei de 24 Ianuarie se va incheia cu un spectacol de artificii. Acesta este programat sa aiba loc de la ora 20.00, in Piata Unirii.

De asemenea, autoritatile au anuntat ca pe tot parcursul acestei zile, intrarea pe patinoarul amenajat in Piata Unirii, va fi libera, de la urmatoarele ore: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.30 si 20.30. De la ora 12.30, va avea loc o Ceremonie militara si religioasa de depunere de coroane, jerbe si buchete de flori la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, eveniment organizat de Institutia Prefectului – Judetul Cluj.

Acesta va cuprinde: prezentarea onorului si salutul drapelului de lupta; intonarea Imnului National al Romaniei; oficierea serviciului religios; defilarea garzii de onoare. 

Ziua Unirii Principatelor Romane 2016 – IASI

La Iasi, in Piata Unirii, programul va incepe la ora 11.30.

Programul include discursuri oficiale, depuneri de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o slujba religioasa, precum si Hora Unirii.

Inaintea manifestarilor oficiale, va avea loc un concert de muzica populara sustinut, printre altii, de Grigore Lese, Veta Biris si Matilda Pascal Cojocarita.

Iesenilor care vor veni sa sarbatoreasca in strada li se vor imparti 5.000 de placinte.

Ziua Unirii Principatelor Romane 2016 – TARGOVISTE

NR.CRT.

ORA

ACTIVITATEA
1 11.30-11.45 – Realizarea dispozitivului pentru ceremonie– Instalarea gărzii de onoare la drapelul national

– Ocuparea locurilor în dispozitiv

 

2 11.45-12.00 – Primirea invitaţilor 
3 12.00-12.05 – Primirea oficialităţilor  –     primirea onorului de către prefectul judeţului

–          trecerea în revistă a gărzii de onoare

–          salutul gărzii de onoare de către Prefect

–          ocuparea locurilor în dispozitiv

–           

4 12.05-12.10 – Intonarea Imnului de Stat al României –  instrumental 
5 12210-12.30 – Rostirea alocuţiunilor şi mesajelor:             – Reprezentanţi ai autorităţilor publice locale

 

6 12.30 – 12.35 Realizarea dispozitivului pentru defilare 
7 12.35 – 12.45 Defilarea gărzii de onoare 
8 12.45 – 13.15 Formarea şi interpretarea HORA UNIRII de către toţi participanţii mai puţin militarii din garda de onoare. 
9 13.15 PROGRAM MUZICAL ROMANESC

Ziua Unirii Principatelor Romane 2016 – 24 IANUARIE: HORA IN GARI SI LA METROU

Cei de la Metrorex isi doresc sa sarbatoreasca asa cum se cuvine Unirea Principatelor Romane.

Calatorii cu care merg cu metroul pot participa duminica la miniconcertul care va fi sustinut cu acest prilej de celebrul Ansamblu Folcloric „Cununa Carpatilor”, de la ora 14:00, in statia de metrou Piata Unirii 1. Punctul central al spectacolului va fi Hora Unirii, in care vor fi invitati sa se prinda si calatorii.

”Va invitam, dragi calatori cu metroul sa participati la concertul ce va fi sustinut cu acest prilej de celebrul Ansamblu Folcloric ”Cununa Carpatilor”, duminica, la ora 14.00, in statia de metrou Piata Unirii 2. Va fi veselie din belsug, cantec, joc si voie buna”, au anuntat reprezentantii Metrorex.

De la 10.30, in garile Bucuresti Nord, Timisoara, Arad, Constanta si Iasi se va sarbatori Unirea prin dansuri, cantece populare, poezii, muzica folk si expozitii tematice.

”Ansambluri de dansatori, artisti, cluburi de copii, cadre didactice si liceeni vor sarbatori impreuna cu feroviarii, muzica, poezia, dansul fiind oaspeti si gazde in acelasi timp pentru miile de calatori care sunt asteptati sa-si dea mana cu mana in Hora Unirii romanilor de pretutindeni”, au precizat cei de la CFR Calatori.

In plus, CFR Calatori va numi simbolic, pentru o zi, garnitura IR 1663, Trenul Unirii. Acesta va pleca din Bucuresti Gara de Nord catre Iasi la ora 12:00 si va fi remorcat de locomotiva HORA – o locomotiva pictata cu simboluri nationale, din prima galerie de arta in miscare.

In plus, potrivit b365.ro Companiile aviatice din Romania au pregatit surprize pentru calatori. Astfel ca, TAROM sarbatoreste Unirea Principatelor Romane, cu un tarif unic de 57 EUR dus-intors, toate taxele incluse, pentru biletele achizitionate pe rute intre Bucuresti si Cluj, Iasi, Oradea, Satu Mare, Suceava si Timişoara.

Pe Aeroportul International Henri Coanda din București, timp de aproximativ 1 ora, pasagerii vor fi intampinati de un spectacol de dans (hora) oferit de ansamblul „Doinita”, format din 5 perechi de tineri. Acestia vor imparti stegulete tricolore calatorilor.

Si pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu personalul va imparti stegulete tricolore pasagerilor, explicand in cateva cuvinte semnificatia acestei zile.

Ziua Unirii Principatelor Romane 2016 – PROGRAM SPECIAL – MILITARII DIN FORTELE NAVALE

Militarii din Fortele Navale participa duminica, 24 ianuarie, la ceremoniile organizate cu prilejul sarbatoririi a 157 de ani de la infaptuirea Zilei Unirii Principatelor Romane in Constanta, Mangalia, Tulcea si Braila, potrivit urmatorului program:

  • Constanta: in intervalul orar 13.00-14.00, in Piata „Ovidiu”;
  • Mangalia: in intervalul orar 09.30-11.00, Complexul monumental din Piata Republicii;
  • Tulcea: in intervalul orar 09.30-11.00, Piata Tricolorului;
  • Braila: in intervalul orar 10.50-12.20, Scuarul de la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Sursa foto vinsieu.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top