Connect with us

Revistateo.ro

Cele mai vizitate capitale din lume in 2019. Ce loc ocupă Bucureștiul

Stiri

Cele mai vizitate capitale din lume in 2019. Ce loc ocupă Bucureștiul

București – locul 28 in topul capitalelor Europene. Echipa motorului gratuit de cautare pentru calatorii momondo.ro a studiat cautarile de hoteluri din 143 de orase-capitala din intreaga lume pentru a afla care sunt locatiile care atrag cei mai multi turisti si unde ar trebui sa se astepte la cele mai mari si cele mai mici preturi pentru cazare.

Trasatura specifica a oraselor care primesc multi vizitatori este posibilitatea de a caza calatorii care vin de pe alte meleaguri. Numarul hotelurilor este important, dar rata de ocupare este indicatorul cel mai potrivit pentru a masura interesul turistilor de pretutindeni pentru o anumita locatie. 

Cele mai solicitate capitale din lume

Cea mai cautata capitala este Londra, metropola Marii Britanii, urmata de Paris si Amsterdam. 

Cele mai vizitate capitale din lume in 2019. Ce loc ocupă Bucureștiul

Cele mai vizitate capitale din lume in 2019. Ce loc ocupă Bucureștiul
Is the perfect tropical paradise

Orasele europene domina clasamentul, ocupand primele 7 pozitii in ierarhia atragerii turistilor. Istoria bogata, bogațiile naturale, nivelul de trai, sau normele de igiena specifice statelor din vestul continentului contribuie impreuna la dezvoltarea industriei turismului. Intre capitalele tarilor europene Bucuresti ocupa locul 28, fiind intrecut de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Tara Galilor) si Riga (Letonia). 

La nivel mondial, capitala tarii noastre se afla pe locul 61, depasind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atragand mai putini turisti decat Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).

Primele 10 pozitii din clasamentul tarilor atractive de pe mapamond:

Capitala Media preturilor pentru o noapte de cazare
Londra 182 EUR
Paris 166 EUR
Amsterdam 189 EUR
Roma 104 EUR
Berlin 112 EUR
Madrid 116 EUR
Praga 112 EUR
Tokyo 143 EUR
Copenhaga 194 EUR
Bangkok 94 EUR

Capitalele cu cele mai mici preturi pentru cazare

Turistii sunt atrasi si de preturile reduse care pot spori valoarea bugetului lor. Printre cele 5 orase cu media preturilor hotelurilor cea mai mica sunt si capitale vizitate de turisti romani din ce in ce mai mult in ultimii ani: Vientiane (Laos) si Phnom Penh (Cambodgia). Dintre cele europene, cele mai accesibile din punctul de vedere al costurilor cazarii sunt Ankara (51 EUR/noapte), Kiev (58 EUR/noapte) si Chisinau (64 EUR/noapte).

Pretul mediu al unei nopti de cazare in Bucuresti in 2019 este de 84 EUR, astfel tara noastra se claseaza pe locul 30 al celor mai ieftine capitale din lume, fiind putin mai accesibila decat Buenos Aires (85 EUR/noapte) dar mai scumpa decat Minsk (80 EUR/noapte) sau Moscova (77.5 EUR/noapte).

Cele mai scumpe orase analizate sunt Monaco (415 EUR/noapte), Nassau – Bahamas (337 EUR/noapte) si Victoria – Seychelles (279 EUR/noapte).

Nota

Preturile mentionate sunt bazate pe cautarile de hoteluri efectuate pe momondo intre 01/01/2019 si 10/07/2019 pentru cazari intre 01/01/2019 si 31/12/2019. Valorile reprezinta costul mediu al unei nopti de cazare intr-o camera dubla, luand in considerare toate categoriile de hoteluri disponibile. Preturile pot suferi modificari sau pot deveni indisponibile.

Imaginile atasate pot fi folosite doar cu scopul de a promova momondo impreuna cu acest articol.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top