Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Zilele femeii pasionate de film

Organizatorii evenimentului doresc să atragă atenția asupra unui fenomen mai puțin observat care are loc inclusiv în industria cinematografică. Foarte puține femei devin regizor în țara noastră: potrivit datelor din Registrul Cinematografiei „doar 7 regizoare au realizat lungmetraje de ficțiune în ultimii 20 ani, iar ponderea în totalul producţiilor de film din ultimii 20 ani este de circa 6%”.

Asociația Română a Femeilor în Cinema (ARFC) dorește să organizeze un festival în premieră în partea de est a Europei, în care să ruleze filme create de femei. Weekendul acesta va avea loc evenimentul premergător festivalului de anul viitor, la Cinema Studio în București. Evenimentul este organizat în colaborare cu Ambasada Belgiei și Uniunea Cineaștilor din România.

CITEȘTE ȘI: 6 ACTORI CARE S-AU RĂNIT PE BUNE ÎN TIMPUL FILMĂRILOR

Organizatorii au și o invitată specială la zilele femeii pasionate de film, în persoana lui Caroline Strubbe, regizoarea mai multor filme premiate. Regizoarea belgiană este cunoscută pentru pelicula „Lost persons area”, film remarcat la Cannes cu un trofeu în anul 2009.

Duminică, 8 Martie, realizatorii acestui eveniment vor discuta despre „Regizoarele de mâine” înainte de proiecția unor scurtmetraje UNATC, începând cu ora 18:00. Toate femeile care au talent cinematografic (scenariste, regizoare sau chiar actrița ori critici de film) pot lua legătura cu ARFC la adresa de email asociaie@arfc.ro sau la numărul 0723.071.693.

Asociația Română a Femeilor în Cinema este o organizație nonguvernamentală care dorește să scoată în evidență arta creativă a femeilor, transmițând mesaje nonviolente, de înțelegere în societate și de compasiune, mesaje specific feminine.

Zilele femeii pasionate de film1

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top