Connect with us

Revistateo.ro

Dincolo de scenariul unor filme exista povesti reale care au inspirat povestile si il face pe spectator sa priveasca cu o traire mai intensa productia.

Inedit

Lista filmelor inspirate din intamplari adevarate

Iata lista filmelor inspirate din povesti incredibile!

Spotlight (2015)

„Spotlight” este un film american biografic dramatic regizat de Tom McCarthy si scris de McCarthy si Josh Singer. Subiectul filmului este o ancheta jurnalistica, realizata de o echipa de jurnalisti de investigatie din Statele Unite ale Americii, cu privire la abuzurile sexuale asupra copiilor de catre mai multi preoti catolici. Filmul a castigat mai multe premii si a fost numit unul dintre cele mai bune filme ale anului 2015, de catre mai multe publicatii. Totodata, Filmul „Spotlight” a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Unbroken (2014)

„De neinvins” este un film istorico-biografic, dar si o drama de razboi, produs si realizat de Angelina Jolie. Filmul are in mijlocul sau viata lui Louis Zamperini, un maratonist olimpic si aviator in Al Doilea Razboi Mondial. Acesta a reusit sa supravietuiasca 47 de zile fara apa si mancare, dupa ce avionul sau s-a prabusit in Oceanul Pacific. Filmul a avut premierea mondiala la Sydney la 17 noimebrie 2014 si a avut incasari de peste 163 de milioane de dolari la nivel mondial.

The pursuit of happiness (2006)

Filmul „In cautarea fericirii” este o drama biografica, care il are in centrul atentiei pe Chris Gardner (Will Smith), un familist convins ce se lupta sa supravietuiasca. In ciuda eforturilor sale de a-si mentine familia unita, mama fiului sau, in varsta de doar 5 ani, Christopher nu mai suporta lipsurile financiare si decide sa plece. Chris, devenit singurul parinte, se lupta sa-si gaseasca un loc de munca bine platit. Pe toata actiunea filmului este prezentata lupta pentru supravietuire a unui tata si a fiului lui de 5 ani.

Citeste si: 3 filme de dragoste inspirate din POVESTI REALE

Citeste si: Top filme de dragoste – CLASICELE!

A beautiful mind (2001)

Filmul „O minte sclipitoare” este o drama biografica bazata pe viata lui John Nash, un geniu in matematica. Nash face o descoperire in tinerete si este pe punctul de a se afirma pe plan international, insa ascensiunea sa rapida este data peste cap intr-un mod dramatic cand afla ca sufera de o boala incurabila. Personajul trece prin mai multe incercari, insa cu ajutorul sotiei sa le, Alicia, reuseste sa iasa triumfator.

Titanic (1997)

„Titanic” este un film american care imbina intr-o emotionanta poveste atat dragostea cat si dezastrul. Leodardo DiCaprio si Kate Winslet sunt doi tineri care fac parte din categorii sociale diferite si care se intalnesc in timpul primei calatorii a navei R.M.S. Titanic. Cei doi se intalnesc din intamplare pe nava si se indragoste iremediabil. Fericirea trita de cei doi este tulburata de dezastrul care se produce pe nava. Insa, nimic nu ii va desparti, nici macar o intamplare atat de greu de imaginat precum scufundarea Titanicului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top