Connect with us

Revistateo.ro

VIDEO. Traditie bizara la inceput de primavara. Unde se cumpara mirese moarte si ce se afla in spatele acestui obicei

Stiri

VIDEO. Traditie bizara la inceput de primavara. Unde se cumpara mirese moarte si ce se afla in spatele acestui obicei

Mare mai e Gradina Domnului! Stiati ca exista un loc pe planeta unde oamenii cumpara cadavrele unor mirese? Ce se ascunde in spatele acestui straniu obicei.

Este vorba despre o traditie veche de peste 3000 de ani. In fiecare an, in zona rurala a Chinei, oamenii cumpara mirese moarte pentru a le reinmormanta alaturi de burlacii lor decedati. Preturile care se ofera pentru aceasta traznaie ajung pana la 10.000 de lire, scriu jurnalistii de la The Telegraph.

VIDEO. COPACUL-DIAVOL arde singur pe dinauntru. Povestea celui mai bizar fenomen

VIDEO. Cel mai misterios om din lume. Uite ce se intampla cu el cand trece prin fata oglinzii!

O traditie ce naste controverse

Mai mult de atat, femeile care sunt reinmormantate sunt deshumate pentru ca pangaritorii de morminte din satele chinezesti sa le ia lesurile pentru a le vinde pe piata neagra, folosite la „nuntile fantoma”, una din cele mai vechi traditii din aceasta tara. Aceasta traditie disparuse de cateva decenii din China, insa, conform The Telegraph, pare sa prinda din nou viata.

Multi jurnalisti chinezi sustin ca obiceiul este respectat in mare secret pentru ca satenilor le este frica de Partidul Comunist Chinez, desi traditia vine tocmai din perioada comunista.
Conform investigatiei facute de cotidianul britanic pomenit mai sus, au disparut cadavrele a 15 femei numai in provincia Shanxi.

In China rurala se considera de rau augur pentru comunitate ca un barbat necasatorit sa ramana singur in viata de apoi, fapt pentru care i se face rost de o femeie moarta, in special de una care a decedat imbracata in haina de mireasa.

Familiile mireselor decedate sunt indurerate si nu toata lumea este de acord cu aceasta traditie. Hotii iau trupurile moarte si le pun in alta parte, de multe ori unele morminte sunt mutate cu totul in alte sate.

In zona rurala a Chinei, oamenii sunt impartiti in doua: cei ingroziti de aceasta traditie (in special familiile femeilor deshumate) si cei care respecta datina (familiile barbatilor morti si necasatoriti).

„Probabil ca bunica mea umbla acum prin alte sate”

„Cine stie ce le-au facut mamei mele?”, se intreaba unul dintre satenii ingroziti de aflarea vestii ca cea care i-a dat viata nu se mai odihneste in acelasi mormant. „Probabil ca bunica mea umbla acum prin alte sate si are o viata de apoi teribila”, spune un alt satean din provincia Shanxi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top