Connect with us

Revistateo.ro

Moment istoric, între Obama şi Castro

Inedit

VIDEO. Moment istoric, între Obama şi Castro

După ce anul trecut, Barack Obama a anunţat că doreşte detensionarea relaţiilor politice cu statul din America centrală, acesta a avut ocazia să dea mâna cu şeful de stat cubanez, marcând astfel un moment istoric din istoria tumultoasă dintre cele două ţări.

Cuba a luat parte pentru prima dată la Summitul Americilor, iar Castro a profitat de ocazia pentru a da mâna şi cu preşedintele S.U.A. şi de a schimba câteva cuvinte cu acesta.

CITEŞTE ŞI: Caroline Wozniacki a jucat tenis cu Barack Obama

„Sperăm că deschiderea unui nou capitol în relaţiile dintre Statele Unite şi Cuba va crea un mediu care să îmbunătăţească viaţa poporului cubanez. Naţiunile puternice nu se tem de cetăţeni activi. Naţiunile puternice îi îmbrăţişează, îi susţin şi le dau putere cetăţenilor activi”, a declarat Obama.

„Prezenţa aici, astăzi, a preşedintelui Cubei Raul Castro încarnează o dorinţă exprimată de numeroase ţări din regiune”, a declarat Ban Ki-moon, secretarul general al ONU.

Castro a fost văzut apoi discutând şi cu şeful de stat din Panama, statul gazdă, după care a participat alături de ceilaţi diplomaţi la o serie de fotografii de grup.

După ce au participat la deschiderea oficială a summitului, şefii de stat au luat parte la un dineu special, ce a avut loc la Panamá Viejo, pe ruinele fostei capitale a Panama.

Momentul strângerii de mână dintre Obama şi Castro face parte dintr-o serie de gesturi menite să normalizeze relaţiile dipromatice dintre S.U.A. şi Cuba, urmând ca cei doi şefi de stat să participe şi la o reunine bilaterală în acest weekend.

Statele Unite a întrerupt orice relaţie diplomatică cu statul cubanez în 1960, atunci când a avut loc Revoluţia cubaneză, prin care firmele amricane de pe insulă au fost naţionalizate .

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top