Connect with us

Revistateo.ro

Papa Francisc

Inedit

VIZITA ISTORICA: Papa Francisc in STATELE UNITE. Vezi cum a fost intampinat Suveranul pontif!

Papa Francisc a ajuns saptamana aceasta in Statele Unite, unde va sta sase zile. Miercuri a fost primit de presedintele Obama, iar astazi se va adresa camerelor reunite ale Congresului.

Obama l-a laudat in nenumrate randuri pe Papa Francis pentru clarviziune si modestie. Presedintele american mizeaza pe sprijinul Suveranului Pontif in doua chestiuni: apropierea SUA de Cuba si lupta impotriva poluarii.

Papa Francisc nu vorbeste foarte des in engleza, insa i s-a adresat presedintelui american in aceasta limba: „mi se pare incurajator ca sustineti initiativa de a reduce poluarea. Consider ca problema schimbarii climatice nu mai poate fi lasata pe umerii generatiilor care vor urma”.

Discursul Suveranului Pontif s-a concentrat pe probleme de mediu si de schimbare climatica si a evitat problematica avortului si a casatoriilor intre persoane de acelasi sex – in aceste discutii nu impartaseste aceleasi opinii ca Barack Obama.

VEZI SI: SCRISOAREA EMOTIONANTA A UNEI FETITE PENTRU PAPA FRANCISC

Dupa ce a ajuns la Casa Alba, Papa Francisc a fost intampinat de 150.000 de oameni care il asteptau nerabdatori. El are programate mai multe vizite in Washington, New York si Philadelphia. Joi va sustine o cuvantare in plenul Adunarii Nationale ONU – in ziua in care organizatia celebreaza cea de saptezecea intalnire oficiala.

Papa Francisc va sustine slujbe de beatificare in Washington si Philadelphia, unde ar putea participa un milion si jumatate de credinciosi. Papa va merge si la un adapost pentru oamenii strazii, unde se va servi pranzul pentru aproximativ 70 de oameni sarmani.

Papa Francisc in vizita in SUA

Papa Francisc in vizita in SUA

Papa Francisc in vizita in SUA

Papa Francisc in vizita in SUA

Catolicii americani au fost extrem de entuziasmati si bucurosi de vizita Papei, iar momentul este unul istoric. Pentru acest eveniment s-au mobilizat peste 50 de institutii americane, iar toate locurile vizitate de Papa Francisc vor fi cercetate amanuntit, pe o raza de peste 10 metri.

VEZI IMAGINI CU PAPA FRANCISC – Momentul in care a ajuns in Statele Unite

Sursa foto: Hepta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top