Connect with us

Revistateo.ro

Aceste animale au capacitatea de a recunoaște orgasmul

Stiri

Aceste animale au capacitatea de a recunoaște orgasmul

Toate femelele de mamifere au clitoris, al cărui unic scop este de a reacţiona la stimularea sexuală, despre care se crede că a evoluat pentru a fi resimţită drept orgasm/plăcere la aproape toate speciile.

CITEŞTE ŞI: 6 SFATURI CA SĂ AJUNGEŢI ÎMPREUNĂ LA ORGASM

Este ceva mai greu de stabilit dacă această stimulare duce la un climax de tipul orgasmului documentat la specia noastră.Cercetătorii au stimulat în laborator femele de cimpanzeu, macaci şi vaci, observând contracţii vaginale şi uterine, ceea ce sugerează că şi alte femele din alte specii sunt cel puţin capabile fiziologic de orgasm. Dar dacă ajung în mod normal la orgasm în timpul copulaţiei este greu de stabilit. Majoritatea actelor sexuale ale mamiferelor sunt foarte scurte şi destul de violente, deseori.

Iar în afara mamiferelor lucrurile sunt şi mai complicate în ceea ce priveşte orgasmul femelelor. Reptilele folosesc penetraţia în actul sexual şi, teoretic, s-ar putea bucura de plăcerea orgasmului la fel de bine ca mamiferele, dar încă nu a încercat nimeni să detecteze orgasmul unei femele de crocodil ori şarpe.

Majoritatea celorlalte vertebrate recurg la fertilizare externă: femela depune ouăle, iar masculul le stropeşte cu spermă. Este greu de imaginat cum un astfel de act ar putea duce la orgasm, chiar şi la cea mai excitabilă femelă.

Nevertebratele la care se întâlneşte fertilizarea internă nu dispun de un sistem nervos suficient de complex pentru a experimenta plăcerea, deci nu cunosc orgasmul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top