Connect with us

Revistateo.ro

Veste buna pentru supraponderali! Cat trebuie sa slabeasca, de fapt

Stiri

Veste buna pentru supraponderali! Cat trebuie sa slabeasca, de fapt

Veste nemaipomenita pentru supraponderali! In timp ce aproape toata lumea considera ca surplusul de greutate reprezinta o problema serioasa pentru sanatatea persoanelor obeze sau supraponderale, o noua descoperire spune altceva.

O pierdere in greutate de doar 5% este suficienta pentru imbunatatirea sanatatii persoanelor supraponderale, adica pentru reducerea riscului de diabet si boli cardiovasculare.

Obezitatea, ea insasi o boala, asa cum o catalogheaza Organizatia Mondiala a Sanatatii, reprezinta un factor de risc pentru o serie de afectiuni cronice printre care diabetul sau bolile de inima.

Este necesara imbunatatirea functiilor metabolice vitale pentru a evita inrautatirea situatiei pentru persoanele care poarta in spate prea multe kilograme.

Dieta cu ciuperci: leguma care te scapa de OBEZITATE

Obezitatea poate fi combătută cu acest ulei nebănuit

Cat de mult inseamna 5%?

Cercetatorii americani vin cu o veste buna pentru persoanele care se confrunta cu kilogramele in plus: este suficienta pierderea a 5% din greutatea corporala, pana la 10%, pentru a reduce considerabil riscul la expunerea unor boli cronice, scrie cotidianul spaniol ABC.

Studiul a fost realizat de Universitatea din Washington (filiana San Luis, SUA). Samuel Klein, conducatorul acestei investigatii, sustine ca „persoanele obeze isi pot imbunatati considerabil starea de sanatate daca reusesc sa slabeasca macar 5% din greutatea lor” (pentru revista „Cell Metabolism”).

In plus, Klein sustine ca a pierde 5% din greutatea corporala este mai usor decat a da jos 10% din kilograme si e foarte important ca oamenii sa inteleaga importanta acestui 5% pentru sanatate.

Studiul a fost realizat pe 40 de pacienti obezi si supraponderali, multi dintre ei cu probleme diabetice, insulino dependenti. Pierderea a 5% din greutatea corporala ajuta pancreasul mai mult decat adoptarea unei diete stricte si reduce riscurilor bolilor metabolice si cardiovasculare.

Medicii avertizeaza asupra unui alt aspect: nu este suficienta doar reducerea masei corporale cu 5 pana la 10%, ci aceasta trebuie urmata de o alimentatie echilibrata in fiecare zi plus mai multa miscare (plimbarile prin parc pot fi de mare ajutor mai ales pentru persoanele obeze).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top