Connect with us

Revistateo.ro

Vara-copil

Blog

Vara-copil

Avem o zi senina, in București. O zi cu cer albastru și flori. Zici ca e cu totul dedicată sărbătoriților mititei si măricei, dar care primesc urările de astăzi.

Pentru cei care nu-s deranjați de entuziasmul general, care vine din drag, pentru cei care nu s-au blazat pana la dispreț indiferent care ar speța pe care le o propunem, la mulți ani.

S-o luam sistematic, ca sa nu deranjam pe cei cărora viata sau cei din jur i-au transformat deja, iremediabil, in adulti…
Sărbătorim azi pe cei ce mănâncă prea multe corcodușe direct din pom, pe cei care rad in cele mai nepotrivite momente, deși stiu ca n-au voie, ba poate asta ii face sa rada mai nestăpânit, le oferim un zâmbet celor îmbrăcați ciudat și ciufuliti cu sau fără voie, celor care ne luminează mijlocul zilei și al drumului, copiilor de orice etate.

Caci nu vârsta te face copil, ci copilul îți fura vârsta, o pune in buzunarul pentru sendviș și te lasa neapasat de griji.

La mulți ani, deci, celor care fac broscuțe din pietre plate pe apa liniștita, care stârnesc ecoul in munte, care fura baloane cu heliu, ca sa se audă ei pe ei întrebând „ce mai faci”?

Sub cerul senin de azi, aduc flori și respect celor care au descoperit nebunia aia de kendama, hoverul, celor juliti prin coate, dar drepți de spate. Nu mai zicem de cei care n-au uitat de coarda și elastic, că-s putini și anacronici, deși tare-mi pare rău… Lasa.

E ziua copiilor din toți anii. Cei care nu se supara ca-i sărbătorim, „mai lasa-ma, nene, cu întâi iunie al tău”, le mulțumim, caci ne fac și ei un dar. Un prilej de a ne zâmbi, sub cerul senin, de vara proaspăta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Blog

To Top