Connect with us

Revistateo.ro

Vremea se schimbă radical! Temperaturi scăzute cu 20 de grade

Stiri

Val de aer polar peste România. Temperaturile scad cu 20 de grade și vin ploi abundente

Vremea schimbă foaia! Gata cu zilele sorite din toamnă! Un val de aer polar va ajunge in România, astfel ca temperaturile vor scadea brusc cu circa 20 de grade.

In plus, doua coduri de vreme rea, unul portocaliu si altul galben, au fost emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Cod portocaliu de ploi. Care sunt zonele vizate

Codul portocaliu de ploi abundente este valabil de luni, 23 octombrie, ora 12:00 pâna marti, 24 octombrie, ora 18:00.

Zonele afectate sunt zona deluroasa si montana a judetelor Mehedinti, Gorj, Vâlcea, Arges si Dâmbovita.

In intervalul mentionat, in zona deluroasa si montana a judetelor Mehedinti, Gorj, Vâlcea, Arges si Dâmbovita cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 50-60 l/mp si izolat 80 l/mp.

Codul galben de ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vântului la munte este valabil in perioada 23 octombrie, ora 10:00 – 24 octombrie, ora 23:00.

Din dimineata zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a tarii. in intervalul mentionat in Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv in zona municipiului Bucuresti), local in Transilvania, precum si in zonele montane si submontane, se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp.

În zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura, se vor cumula cantitati de apa pe arii extinse intre 30 si 50 l/mp si izolat peste 60 l/mp.

Vântul va avea intensificari, local si temporar, in majoritatea regiunilor, cu viteze de 50-55 km/h, iar la munte, cu precadere in zona inalta a Carpatilor Meridionali, vor fi rafale de peste 70-80 km/h.

Prognoza meteo pentru următoarele zile poate fi văzută AICI!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top