Connect with us

Revistateo.ro

Vremea

Vreme neobișnuit de caldă pentru luna noiembrie. Ce anunță meteorologii

Este vreme neobișnuit de caldă pentru luna noiembrie în Ardeal. Astăzi avem cea mai caldă zi de 5 noiembrie din istorie, de când se fac măsurători în Târgu Mureș.

Orașul în care în această perioadă ar trebui să fie frig a avut azi 26,5 grade Celsius. În primele 4 zile ale lunii noiembrie s-au înregistrat temperaturi record la aproape 50 de stații meteorologice din țară.

Cel mai cald în perioada aceasta este în Ardeal și în sud-vestul și nord-vestul Olteniei, unde se înregistrează 20 de grade.

Așadar, vremea continuă să fie una primăvăratică până la finalul săptămânii. Temperaturile vor coborî totuși de miercuri la normalul acestei perioade, undeva între 17 și 14 grade și vor urca treptat în weekend până la 18 grade.

Fenomene meteo atipice pentru România

Ultimul an a fost anul extremelor în țara noastră. Începutul verii a fost destul de capricios, iar temperaturile caniculare au fost mai prezente în septembrie. Am avut și un octombrie extrem de cald și iată că și începutul lui noiembrie este unul călduros.

Totodată, fenomenele tornadice au fost tot mai prezente pe teritoriul țării noastre. Meteorologii anunță că toate aceste fenomene sunt produse de încălzirea globală.

Astfel de episoade extreme vor mai avea loc. Se pare că suntem abia la începutul acestor fenomene rare.

CITEȘTE ȘI: Criză ecologică de proporții în Crimeea

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Vremea

To Top