Connect with us

Revistateo.ro

Utilizări și beneficii ale uleiului esențial de Vetivert

Naturiste

Utilizări și beneficii ale uleiului esențial de Vetivert

Uleiul de Vetivert este un ulei esențial cu numeroase proprietăți terapeutice și beneficii asupra sănătății. Este un bun antiseptic și sedativ, are proprietăți anti inflamatorii și antibacteriene. Iată care sunt cele mai frecvente utilizări ale acestuia!

Uleiul esențial de vetivert este deseori utilizat pentru a elimina păduchii, îmbunătățește sănătatea scalpului și îi elimină complet după câteva utilizări. Acest ulei terapeutic hidratează în profunzime pielea capului și vindecă inflamațiile cauzate de mușcăturile de păduchi. Totodată, reduce și inflamațiile pielii, cicatricile, petele roșii și iritațiile cauzate de expunerea excesivă la soare. Este benefic în tratarea problemelor grave ale pielii cum ar fi eczemele și psoriazisul.

CITEȘTE ȘI: PUTEREA DE VINDECARE A ULEIURILOR ESENȚIALE

Este un ulei deseori utilizat pentru a îndepărta acneea și a trata tenul gras, datorită proprietăților antibacteriene și anti inflamatorii. Bacteriile care cauzează apariția coșurilor sunt eliminate instant la contactul cu acest ulei, ceea ce conduce la o vindecare mai rapidă a tenului cu probleme. De asemenea, cu uleiul de vetivert se tratează foarte bine și cicatricile care pot rămâne în urma acneei severe. Dacă este utilizat în mod regulat, previne apariția coșurilor, a punctelor negre, a petelor și menține elasticitatea pielii.

Una dintre cele mai importante proprietăți ale acestui ulei esențial, este aceea de a ajuta la regenerarea celulelor, fapt care îl tranformă într-un tratament anti-aging extraordinar. Totodată, stimulează producția de colagen și reduce apariția semnelor de îmbătrânire cum ar fi ridurile, liniile fine, pielea uscată și lipsită de viață. Repară epiderma și îi redă elasticitatea și luminozitatea.

Uleiul esențial de vetivert este o soluție uimitoare pentru problemele nervoase. Menține sănătatea psihică și echilibrul emoțional, crește rezistența împotriva șocurilor, a traumelor și a fricii. Prin urmare, este o terapie extraordinară atât pentru minte, cât și pentru trup și poate preveni apariția multor tulburări nervoase cum ar fi depresia, boala Parkinson și scleroza multiplă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top