Connect with us

Revistateo.ro

Uleiurile esentiale pot fi periculoase pentru sanatate

Sanatate

Uleiurile esentiale pot fi periculoase pentru sanatate

Desi par a fi minuni dumnezeiesti, uleiurile esentiale pot fi de multe ori periculoase pentru sanatatea ta.

Uleiurile esentiale par a fi de multe ori adevarate miracole ale naturii care ne ajuta sa scapam de stres, oboseala si numeroase afectiuni. Aceste lucruri sunt adevarate doar atat timp cat ele sunt utilizate cu precautie si doar la sfatul medicului. Desi cel mai probabil nu te-ai gandit pana acum la asta, aceste uleiuri te supun de multe ori la niste riscuri majore.

Nu te lasa pacalita de faptul ca aceste uleiuri sunt naturale. Multe persoane au impresia ca orice este natural este si benefic si dupa utilizare nu exista efecte adeverse. Ei bine, lucrurile nu stau deloc asa. Fie ca este vorba despre un medicament, o planta sau un ulei esential, exista intotdeauna riscuri la administrare. Acestea sunt catalogate in general in functie de varsta, sensibilitatea si afectiunile persoanei care utilizeaza produsul respectiv.

CITESTE SI: TE LUPTI CU INSOMNIA? TRATEAZA-TE CU ACEST MEDICAMENT NATURAL

CITESTE SI: BENEFICIILE UIMITOARE ALE ULEIULUI DE SUSAN

Exista uleiuri esentiale care fac mai mult rau decat bine, in special daca suferi de diabet, epilepsie, hipertensiune arteriala, ai o piele sensibila sau esti insarcinata. Evita cat mai mult posibil aplicarea acestor uleiuri pe piele si daca este absolut necesar combina-le cu uleiuri vegetale. Datorita concentratiei lor, acestea pot deveni toxice atunci cand sunt utilizate cu regularitate. Printre cele mai periculoase din acest punct de vedere se numara uleiul de valeriana, ianupar, scortisoara, anasor, eucalipt si sofran.

Exista si unele uleiuri esentiale care trebuie evitate cu orice pret. Este vorba despre uleiul de cimbru, salvie, pelin si migdale amare. S-a dovedit ca acestea provoaca intoxicatii in cea mai mare parte din cazuri, iar daca sunt aplicate pe piele dau nastere iritatiilor. Evita contactul pielii si cu uleiul de dafin, busuioc, menta, curcuma, iasomie si ghimbir.

Sursa foto: metaefficient.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top