Connect with us

Revistateo.ro

dominator emotional

Stiri

Urmează aceşti paşi dacă vrei să scapi de un DOMINATOR EMOŢIONAL

Nu puţine sunt persoanele care se trezesc dominate şi şantajate într-o relaţie. Iată ce trebuie făcut pentru a scăpa de un dominator emoţional.

CITEŞTE ŞI: 8 lucruri pe care să nu le accepți în relația ta, chiar dacă e Făt-Frumos

Cei care domină psihic într-o relaţie mai poartă denumirea şi de escroci sentimentali şi, de cele mai multe ori, bărbaţii sunt cei care exercită o putere imensă de convingere asupra femeilor. Pentru că ajung să se prindă foarte greu de „regulile jocului”, mulţi se trezesc prinşi într-o relaţie toxică, din care nu mai pot scăpa. Iată ce ar trebui să faci dacă şi tu ai căzut victima unui dominator emoţional.

1. Fugi, fugi, fugi! Una dintre metodele cele mai eficiente este ruperea oricărei legături dintre tine şi cel care te domină emoţional. Încearcă să profiţi de puţinele momente de luciditate pe care le mai ai şi fă pasul spre eliberare. Mută-te din casa în care locuiţi, şterge-i numărul şi nu mai privi înapoi. Poate vei considera că este cel mai rău lucru pe care îl poţi face, însă în scurt timp vei realiza că a fost cea mai inspirată alegere a ta din ultima vreme.

2. Nu-i mai umări fiecare pas. Un dominator emoţional ştie foarte bine ce face, motiv pentru care îţi va da impresia că tu eşti cea care este vinovată în orice situaţie. Asta te va face atât de geloasă încât nu te vei abţine să nu-l urmăreşti constant. Încearcă să scapi de această obsesie şi începe să-ţi controlezi propriile ieşiri. Doar dacă vei învăţa să trăieşti fără el te vei vindeca cu adevărat de această relaţie vicioasă.

3. Învaţă să trăieşti pentru tine. Cei care ajung dependenţi emoţional de cineva uită să mai trăiască pentru ei. Ajung încet dar sigur să creadă că menirea lor este de a-l servi pe partener şi de a-i oferi tot ce are nevoie, fără a mai cere ceva în schimb. Încearcă să-ţi aminteşti că înainte făceai lucruri şi pentru tine, care îţi aduceau o plăcere enormă. Când ai simţit asta ultima oară?

4.Nu uita că şi tu ai demnitate. Indiferent de sentimentele pe care le ai faţă de cineva, aminteşte-ţi că cea mi importantă este demnitatea. Nu uita că ai calităţi pe care o altă persoană le-ar aprecia cu adevărat. Abia în momentul în care îţi vei recăpăta încrederea în tine îţi vei putea lua viaţa înapoi de la cel care ţi-a răpit-o fără să-ţi dai seama.

Sursa foto hormonalharmony.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top