Connect with us

Revistateo.ro

Dieta si Sport

UNDE ajunge, de fapt, GRĂSIMEA, după ce ai slăbit

Tu știi unde ajunge cu adevărat grăsimea după ce ai dat-o jos? Majoritatea specialiștilor în nutriție și mulți oameni de știință chiar susțin că grăsimea corporală se transformă în masă musculară sau devine energie ori căldură. Niciuna din aceste variante nu pare cea reală.

Conform unei cercetări realizate de o echipă de oameni de știință de la Universitatea din New South Wales, Sydney, Australia, grăsimea corporală se evaporă. Cu alte cuvinte, aceasta ajunge în aer și dispare. Adică, 10 kilograme de grăsime se transformă în 8,4 kilograme de dioxid de carbon pe care îl expirăm, se arată în studiul publicat în British Medical Journal. Doar 1,6 kilograme din grăsime se transformă în apă, eliminată prin sudoare sau urină, mai arată același raport medical. „Răspunsul corect la întrebarea -Unde ajunge grăsimea- este în aer, deoarece aceasta se transformă în dioxid de carbon”, susține Ruben Meerman, fizician și prezentator de televiziune, într-un comunicat de presă.

Meerman a reușit să slăbească 15 kilograme și s-a documentat serios despre biochimia pierderii grăsimii. Acesta a stat de vorbă cu peste 150 de nutriționiști, medici și alți cercetători, majoritatea fiind convinși de faptul că grăsimea se transformă în masă corporală sau căldură.

„Calculele noastre demonstrează că plămânii sunt organele excretoare principale ale grăsimii”, scrie în registru. Cercetătorii avertizează că asta nu înseamnă că o respirație profundă te va duce la pierderea kilogramelor în plus ci trebuie depuse eforturi serioase pentru a debloca dioxidul de carbon și a descompune grăsimea în carbon.

BONUS: Așa slăbești fără să îți pui sănătatea în pericol

Nu este ușor să scapi de kilogramele în plus. Pentru a te asigura că vei reuși să slăbești și să ajungi la silueta la care visezi, ai putea ține cont de sfaturile de mai jos. Așa slăbești fără să îți pui sănătatea în pericol.

Așa slăbești fără să îți pui sănătatea în pericol

1. Consumă multe lichide. Este indicat să ai mereu la tine o sticlă cu apă. Te va ajuta să slăbești. Asta pentru că atunci când simți nevoia să mănânci mai mult decât ar trebui, poți să bei apă. Astfel apare senzația de sațietate. Vei consuma mai puține alimente, deci vei slăbi. Este indicat să începi să bei apă de dimineață și să faci asta și pe parcursul zilei.

2. Încearcă să faci anumite antrenamente. Sunt eficiente antrenamentele care implică exerciții de mare intensitate, pentru câteva secunde, urmate apoi de pauze de câteva secunde. Astfel vei arde mai repede caloriile și vei putea pierde kilogramele nedorite. Nu trebuie să faci sport în fiecare zi. De 3 sau 4 ori pe sătpămână este suficient.

3. Consumă anumite alimente la fiecare masă. Ai nevoie de proteine, de fibre și de grăsimi sănătoase. Datorită fibrelor apare senzația de sațietate. Grăsimile sănătoase nu se digeră foarte repede, motiv pentru care nu vei simți nevoia să mănâci foarte mult și foarte des. Proteinele îți dau energie.

4. Încearcă să îți păcălești creierul. Este bine să pui mâncarea în farfurii mai mici. Dacă acestea vor fi pline, atunci îți vei păcăli creierul, care va crede că ai mâncat mai mult. În realitate, vei consuma o cantitate suficientă de mâncare. Nu îți vei priva corpul de substanțele nutritive de care are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. De asemenea, vei reuși să scapi de kilogramele în plus.

Poți încerca și tu aceste trucuri pentru a ajunge la silueta la care visezi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top