Connect with us

Revistateo.ro

Cuplu

Un sexolog răspunde la cele mai incomode 10 întrebări

Sandra Lutsgarten, sexolog renumit și autoare de cărți, vorbește deschis despre fanteziile sexuale ale femeilor, tot ce simte corpul în timpul unui act sexual și multe altele. Iată cele mai comune întrebări pe care le-a primit sexologul, publicate pe pagina site-ului de femei entremujeres.clarin.com din Argentina.

1. Dacă mă depilez total mai simt aceeași plăcere?
Femeia depilată este mai sensibilă. Să îți expui pielea mai mult înseamnă evident mai multă plăcere însă trecerea de la senzațiile de cald și frig vor fi mai bruște, cele două stări alternând foarte des.

2. Am multe fantezii sexuale dar iubitul meu nu are chef. Îmi schimb partenerul?
Ideal este să îl convingi și să te convingi în primul rând tu de ce ai nevoie de anumite fantezii sexuale. Într-o partidă de sex trebuie să existe un acord, iar dacă el nu vrea un anumit lucru, este dreptul său.

CITEȘTE ȘI: 6 MODURI ÎN CARE SEXUL INTERACȚIONEAZĂ CU CREIERUL TĂU

3. Cum fac să nu mă doară sexul anal?
Dacă practici astfel de sex, folosește lubrifiant. Realizează un masaj suav pentru a stimula zona respectivă, încât să relaxezi mușchii pentru a scăpa de durere.

4. În timpul actului sexual se aud ”zgomote” din vaginul meu. E normal? Le pot evita?
Aceste ”zgomote” sunt absolut normal și, cu cât partida sexuală este mai intensă, cu atât se vor auzi mai tare. Zgomotul pe care îl auzi este provocat de aerul care intră în vezică cu aceeași mișcare. În momentul în care vă ”încingeți”, zona pelvică (extrem de sensibilă și de fină) transpiră abundent, corpurile voastre genitale alunecând și provocându-se puseuri de aer.

5. Îmi place să primesc palme peste fund. Sunt sado-masochistă?
Nu înseamnă că ești sadomasochistă dacă îți place să experimentezi plăcerea fără a simți durere foarte mare. Bătăița pe care o primești în timpul sexului poate stimula și mai bine ambii parteneri.

6. Când fac sex oral, uneori mă doare gâtul și mă înec. E normal?
Este foarte important ca atunci când practici sex oral partenerului tău să tragi aer în piept înainte de a începe această ”operațiune”. Trebuie să fii foarte atentă la fiecare mișcare, și dacă simți că pentru tine este imposibil să faci asta, spune-i cu încredere iubitului tău.

7. Câte orgasme e normal să aibă o femeie?
Fiecare femeie are capacități multiorgasmice, însă un orgasm este suficient într-o partidă de sex. Depinde foarte mult de perioada în care te afli: în perioada menstruației, de pildă, se știe că femeile sunt mai fertile.

8. Dacă fac sex oral iubitului meu, trebuie să utilizez prezervativul?
Anumite boli sexuale se pot contacta și prin intermediul sexului oral. Dacă faci sex cu o persoană pe care nu o vei mai vedea a doua oară, ideal ar fi să te protejezi.

9. Dacă am fantezii sexuale cu alte femei sunt automat lesbiană?
Sub nicio formă, această fantezie este destul de comună printre femei.

10. Am orgasm imediat doar atunci când sunt stimulată la nivel clitoridian. E ceva firesc?
Bineînțeles. Clitorisul este cea mai sensibilă zonă și se produce foarte ușor orgasmul stimulându-l întrucât acesta prezintă o serie de terminații nervoase și senzitive.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top