Connect with us

Revistateo.ro

Un robot împotriva Ebola

Stiri

Un robot împotriva Ebola

Armata americană a realizat o invenție revoluționară, care ar putea pune capăt virusului Ebola: un robot propriu-zis care distruge microbii din încăperi cu ajutorul unor raze ultraviolete. Robotul reușește să dezinfecteze camera în doar câteva minute.

Robotul Xenex, după cum îi este numele, este deja folosit în peste 250 de spitale americane pentru a combate agenții patogeni care duc la formarea unor boli. Xenex are capacitatea de a trimite 1,5 impulsuri pe secundă la fiecare trei metri, folosind un gaz netoxic, xenon, gaz de la care i-a fost dat numele. Oamenii de știință americani susțin că acest robot este mai eficient decât o echipă de oameni care curăță în general spitalele.

CITEȘTE ȘI: REACȚIILE INCREDIBILE ALE VEDETELOR CÂND VINE VORBA DE EBOLA

„Robotul face parte din strategia noastră pentru a combate Ebola, dar ar putea fi folosit şi în spitale pentru a lupta contra altor agenţi patogeni aflaţi la originea infecţiilor nosocomiale”, susține Alton Dunham, purtător de cuvânt al bazei aeriene militare Langley din Statele Unite ale Americii.

Robotul Xenex are în plus caracteristica ecologică față de celelalte invenții pe bază de ultraviolete, făcute pentru a curăța locuri. Robotul conține xenon, un gaz netoxic și mai ecologic decât vaporii de mercur utilizați în mod frecvent.

Oamenii de știință cred că acest robot ar putea avea un rol crucial în eradicarea Ebola din Africa de Vest, dacă se dezinfectează puternic zonele infestate de epidemie.

Simptomele Ebola: febră, stare generală de rău, dureri de stomac, frisoane, roșu în gât – asemenea unei răceli banale. După aceea sunt infectați ochii unde se observă mai multe vase rosii, vizibile în zona albului ocular. Urmează erupțiile cutanate la nivelul triunchiului care se extind pe urmă la membre. Faza culminantă a bolii este cea în care pacientul începe sa sângereze atât pe interior cât și pe exterior. Sângele curge din nas, urechi și chiar din gura (împreună cu saliva). Acesta este și motivul pentru care virusul se mai numește febra hemoragică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top