Connect with us

Revistateo.ro

EBOLA, o nouă mutație care poate face virusul MAI PERICULOS DECÂT NICIODATĂ

Inedit

EBOLA, o nouă mutație care poate face virusul MAI PERICULOS DECÂT NICIODATĂ

BBC News Online anunță că virusul Ebola a suferit o mutație, iar acest lucru îi îngrijorează pe cercetători. În urma monitorizării virusului în Guineea s-a descoperit o modificare a acestuia, mutație verificată de Institutul Pasteur din Franța pentru a stabili dacă acest virus este mai contagios, deci mai periculos.

Ebola a făcut până prezent zeci de mii de victime în Guineea, Sierra Leone și Liberia. Peste 22.000 de oameni au pălit în fața febrei hemoragice, oamenii de știință fiind aproape mereu în impas în legătură cu noile modificări pe care le prezintă acest virus. După recoltarea mai multor probe de sânge, s-a constatat că virusul a suferit o mutație ce poate deveni contagioasă.

CITEȘTE ȘI: SIMPTOMELE EBOLA

Medicul Anavaj Sakuntabhai susține că modificările virusului trebuie monitorizate la secundă, deoarece în funcție de transformările pe care le suferă virusul ce produce febra hemoragică, se schimbă și tratamentul. Medicul mai spune că virusul a devenit și mai periculos în ultima perioadă deoarece multe persoane care s-au dovedit a suferi de Ebola nu prezentau la început simptomele bolii (în termeni medicali acestea sunt cazuri asimptomatice).

Ceea ce nu s-a schimbat încă în privința acestui virus fatal este modul de transmitere al acestuia: orice contact cu o persoană care prezintă simptome de Ebola sau a avut această boală trebuie evitat. De altfel, țările din vestul Africii se află în carantină pentru a nu se permite extinderea acestui virus.

În luna februarie vom aflat cu toții dacă virusul poate fi ținut cu adevărat sub control sau a devenit mai contagios, după ce vor apărea rezultatele finale ale examinărilor a peste 600 de mostre de sânge preluate de la pacienți din Guineea. Organizația Mondială a Sănătății notează că virusul Ebola nu este la prima astfel de mutație care să îl facă mai contagios: în primele 24 de zile de când a izbucnit epidemia, virusul a deveni mai contagios în Sierra Leone.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top