Connect with us

Revistateo.ro

Virusul morţii, ţinut în sfârşit sub control

Sanatate

Virusul morţii, ţinut în sfârşit sub control

Virusul morţii, ţinut în sfârşit sub control. Încheierea epidemiei în Mali a fost anunţată duminică seara de ministrul Sănătăţii, Ousmane Kone, şi şeful Misiunii ONU de luptă împotriva Ebola (UNMEER), doctorul Ibrahim Soce Fall, după cum relatează AFP.

„Din 6 decembrie 2014, dată la care ultimul bolnav de Ebola tratat la Bamako a fost testat negativ, niciun alt caz confirmat nu a mai fost înregistrat în Mali, încheindu-se astfel 42 de zile de supraveghere fără cazuri confirmate, ceea ce permite declararea sfârşitului epidemiei”, a afimat Kone.

„Conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în materie, propagarea virusului Ebola într-o ţară poate fi declarată încheiată atunci când trec 42 de zile fără niciun nou caz înregistrat; se poate considera că Mali a ieşit din acest episod al epidemiei”, a declarat doctorul Fall.

Guineea, ţara de unde a pornit epidemia în decembrie 2013, rămâne în continuare una dintre cele mai afectate de Ebola,alături de Sierra Leone şi Liberia.

Cele trei ţări vecine însumează 99 la sută dintre cei 8.500 de morţi din cauza virusului, potrivit OMS, care a declarat că numărul de cazuri noi este în scădere continuă din august în Sierra Leone şi Guineea şi din iunie în Liberia.

Acest lucru a făcut ca Guineea să deschidă din nou şcolile, după aproape patru luni. În Liberia însă, instituţiile de învăţământ închise la sfârşitul lui iulie, se vor redeschide abia pe 2 februarie.

Dacă în unele comunităţi existenţa virusului este negată, altele resping măsurile sanitare draconice care le afectează astfel credinţele şi obiceiurile. În Guineea s-au înregistrat cele mai multe reacţii ostile, dintre care unele soldate cu morţi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top