Connect with us

Revistateo.ro

bere de ghimbir

Naturiste

Un remediu naturist gustos: bere de ghimbir facuta acasa

Berea de ghimbir trateaza artrita, dureri de stomac, reduce colesterolul si nivelul de zahar din sange. Invata sa o prepari acasa!

Ghimbirul are nenumarate beneficii pentru sanatate si are efecte uimitoare atunci cand este vorba despre dureri de muschi si de stomac.

Ghimbirul are efect antispetic, antifungic, antiviral, analgezic, antiinflamator si antibacterian. Este foarte bun pentru digestie, trateaza simptomele de raceala si este foarte bun pentru sistemul circulator. Aceleasi beneficii le are si bautura numita: bere de ghimbir.

CITESTE SI: Ceaiul de ghimbir combate cancerul și artrita

CITESTE SI: Pune ghimbir pe nas si vezi ce se intampla. Efectul este UIMITOR

INGREDIENTE pentru BERE DE GHIMBIR

200 de grame de ghimbir tocat marunt
450 ml de apa plata
250 grame de zahar
120 ml de apa minerala carbogazoasa
zeama de la jumatate de lamaie

PREPARARE

Pune apa plata la fiert si cand da in clocot, adauga ghimbirul. Lasa sa fiarba timp de 5 minute si apoi lasa deoparte pentru 20 de minute. Strecoara lichidul. Dintr-o cana din acest lichid prepara un sirop impreuna cu zaharul. Amesteca siropul cu apa minerala si zeama de lamaie.

Aceasta bere de ghimbir este foarte buna pentru problemele de stomac, deoarece imbunatateste digestia. Reduce nivelul colesterolului si nivelul zaharului din sange. De asemenea, are efecte benefice impotriva simptomelor de raceala si gripa. In plus, ghimbirul lupta impotriva radicalilor liberi vinovati de aparitia cancerului. Berea de ghimbir te ajuta sa inlaturi efectele stresului si sa te simti energizat.

Atentie! Diabeticii nu au voie sa consume bere de ghimbir, din cauza continutului de zahar (cei care sufera de hiperglicemie nu au voie sa consume zahar), dar si pentru ca ghimbirul in exces cauzeaza hipoglicemie.

Femeile insarcinate nu au voie sa consume ghimbir, decat la recomandarea medicului.

Persoanele care urmeaza un tratament cu aspirina sau ibuprofen trebuie sa evite ghimbirul, pentru ca acesta scade tensiunea si poate cauza palpitatii. De asemenea, daca urmeaza sa fii supus unei interventii chirurgicale, nu consuma ghimbir, pentru ca reduce efectul anesteziei.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top