Connect with us

Revistateo.ro

Un obicei zilnic este mai daunator ca fumatul! Afla despre ce este vorba

Sanatate

Un obicei zilnic este mai daunator ca fumatul! Afla despre ce este vorba

Un raport recent facut in Los Angeles atrage atentia asupra unui obicei pe care il practicam zilnic – statul pe scaun. Medicii spun ca este mai daunator ca fumatul sau alte obiceiuri nesanatoase si calculand ca un om petrece intr-un birou in medie 6 ore asezat, s-a constatat ca intr-o viata stam pe scaun ani intregi.

Medicina evolueaza in fiecare zi, iar rezultatele studiilor facute de specialisti ne ajuta sa ducem o viata mult mai sanatoasa.

Afland rezultatul acestor studii unele companii le impun angajatilor sai sa lucreze din picioare pentru a le proteja sanatatea. De asemenea s-a constatat ca decizia nu doar ca ii ajuta pe angajati ci acestia devin mai productivi si reusesc sa produca mai mult pentru companie.

Oamenii de stiinta sustin ca trupul uman a fost conceput pentru miscare, in special pentru mers. In ultimul timp insa, populatia a devenit din ce in ce mai sedentara. Specialistii spun ca multi dintre oameni stau jos mai mult de jumatate din timpul in care sunt treji.

Insa, aceasta pozitie nu a fost proiectata pentru oameni si, oricat ar parea de confortabila, poate duce la tot felul de probleme, printre care si proasta circulatie a sangelui.

Statul pe scaun inseamna ca o persoana nu consuma suficient de multa energie. Un angajat care munceste la birou poate arde numai 300 de calorii pe zi in timpul programului, in timp ce un job ce presupune si efort fizic poate duce la arderea a circa 2.300 de calorii in acelasi interval de timp.

Daca nu te ridici de la birou cat e ziua de lunga, ai sanse sa fii promovat, dar, de asemenea, risti sa te imbolnavesti de diabet ori afectiuni cardiovasculare. Totodata, sedentarismul poate duce chiar la o moarte timpurie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top