Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

ULTIMA ORĂ: Se măresc alocațiile copiilor!

Parlamentarii au decis majorarea alocațiilor. Amendamentul depus de Partidul Național Liberal a trecut astăzi de plenul Camerei Deputaților. Amendamentul a fost propus de deputata liberală Cristina Pocora și a fost votat pozitiv de 98 de deputați, în timp ce 77 s-au opus măririi alocațiilor.

Amendamentul a fost respins ieri la Comisia de muncă a Camerei Deputaților. Amendamentul a fost însă aprobat azi de voturile aleșilor, alocațiile urmând a fi majorate de la 42 la 84 de lei. Nu toți parlamentarii au fost însă de acord cu această mărire.

CITEȘTE ȘI: 5 METODE PRIN CARE ÎȚI PROTEJEZI PIELEA
Florin Iordache de la PSD a declarat, de pildă, că nu există bani suficienți pentru dublarea alocațiilor, la 84 de lei: „Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii să vină să precizeze sursele de unde vom da alocaţiile. Nu putem mări o alocaţie fără să avem o sursă. Această creştere de la 42 la 80 nu acoperă cheltuielile, dar, în acelaşi timp, la cele 3.600.000 de copii nu ne putem permite să dăm o lege fără să avem sursa de finanţare”, scrie realitatea.net.

Membrii PSD au explicat că există și alte forme de sprijin pentru copii în afara alocației și că statul român nu își permite o astfel de majorare acum.

Proiectul pentru mărirea alocațiilor a fost respins și de plenul Senatului, luni, pe 18 mai. Toți copiii de până la 18 ani vor beneficia de o alocație de 84 de lei, după ce amendamentul de azi a fost votat pozitiv.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top