Connect with us

Revistateo.ro

ULTIMA ORĂ, HARTĂ ANM. Cod galben de ploi în sud-vestul țării

Stiri

ULTIMA ORĂ, HARTĂ ANM. Cod galben de ploi în sud-vestul țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi un cod galben de ploi valabil în sud-vestul României, între orele 21 și 23, cu posibilitatea de prelungire a acestuia.

Vreme se va accentua semnificativ și va fi însoțită de ploi abundente în Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Sibiu, unde cantitățile de precipitații vor depăși 20, până la 25 litri / metru pătrat. În Munții Banatului și Carpații Meridionali, ANM anunță precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat, se vor înregistra cantități de apă de până la 50 l/mp.

Ploile vor fi prezente în aproape toată țara, însă cele mai însemnate cantități se vor înregistra în sud-vestul României, potrivit ANM.

Se anunță o răcire accentuată a vremii, cu temperaturi specifice iernii, începând de joi noapte d ela ora 23, până vineri la 23, în toate zonele țării. În zonele de deal și de munte, în aceeași zi, se vor înregistra ploi abundente, cu cantități de 25 până la 50 l/mp.

harta anm

 

Zonele pentru care a fost emis codul galben de ploi pentru noaptea aceasta. Sursa: ANM

 

Vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în Carpații Orientali și nordul Moldovei. Vremea va continua cu această tendință de răcire până la finalul acestei luni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top