Connect with us

Revistateo.ro

Cod galben de ploi 13 iunie - 15 iunie 2018. Jumătate din țară e vizată

Meteo

Cod galben de ploi 13 iunie – 15 iunie 2018. Jumătate din țară e vizată

ANM a emis un cod galben de ploi valabil de mâine, 13 iunie 2018, până vineri, 15 iunie. Iată mai jos care sunt fenomenele meteo semnalate de instituție.

Cod galben de ploi valabil pentru jumătate de țară

O informare meteo de ploi și vânt puternic intră în vigoare de la ora 20, astăzi, 12 iunie și expiră mâine, 13 iunie la ora 14.

Codul galben este valabil din 13 iunie de la ora 14 până pe 15 iunie la ora 8.

Se vor semnala perioade de instabilitate atmosferică accentuată mai ales în: Maramureș, Moldova, Transilvania, Banat și Crișana.

Vizate mai sunt și județele din zona Carpaților Orientali și a Munților APuseni. Acolo vor fi averse cu caracter torențial și descărcări electrice. Vântul va sufla puternic pentru durate scurte de timp și va lua aspectul de vijelie, instalându-se și condițiile de grindină.

CITESTE SI: Ce se întâmplă cu scoarța planetei noastre. E de vină încălzirea globală?

Se vor înregistra cantități de apă care vor deoăși 15-20 litri pe metru pătrat până la 30-40 de litri.

Șanse de ploaie există și în Capitală miercuri, 13 iunie 2018. Vremea va fi deosebit de caldă până marțea viitoare, conform prognozei meteorologilor. Vor fi valori de 30-33 de grade toată săptămâna.

Vară în toată regula

Vremea se menține deosebit de caldă în România și în Oltenia, Dobrogea, sudul Moldovei și Muntenia. Excepție fac zilele de joi, vineri și sâmbătă, unde în sud-vestul și vestul țării sunt așteptate ploi însemnate cantitativ însoțite de descărcări electrice.

În estul țării vor fi zile extrem de călduroase. Temperaturile vor scădea cu 2 – 3 grade (de la 30-32), dar căldura se va resimți în continuare. La Iași se vor înregistra 28-29 grade până marțea viitoare, aceleași temperaturi ridicate înregistrându-se și la sud, în Galați.

În nord-vestul și nordul țării plouă până luni. Apare și grindina, iar tunetele și fulgerele nu vor lipsi. Așadar, vremea ploioasă de vară se menține mai multe zile în județele Maramureș și Satu Mare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Meteo

To Top