Connect with us

Revistateo.ro

mirosul corporal

Sanatate

Uite de ce BOLI suferi, in functie de MIROSUL CORPORAL

Atunci cand organismul tau este bolnav, mirosul corporal iti poate spune ce se intampla cu exactitate. Iata ce ar trebui sa iei in calcul.

Unul dintre semnele unei igiene corporale precare este mirosul neplacut, insa de multe ori acesta poate sa indice si posibile afectiuni cronice.

William Hanson, profesor in cadrul Universitatii din Pennsylvania, este de parere ca modificarile substantelor chimice din organism pot fi determinate si de anumite boli, astfel ca organismul emana anumite mirosuri persistente, neplacute. Iata si cateva exemple:

1. Respiratia urat mirositoare

Halena, cum i se mai spune, poate sa apara in general in urma unei igiene orale precare si este semn clar ca in gura noastra se afla un numar mare de bacterii. Fie ca vorbim de prezenta unui abces, a unor carii sau a unor boli ale gingiilor, se recomanda un consult de specialitate, pentru a stabili cauza aparitiei respiratiei urat mirositoare si tratamentul specific.

CITESTE SI: Uleiul care te scapa de respiratia urat mirositoare

CITESTE SI: 5 trucuri eficiente care te scapă de transpiraţia URAT MIROSITOARE

2. Mirosul picioarelor

Chiar daca multi pun acest lucru pe seama transpiratiei ori a calitatii indoielnice a incaltarilor, sunt si persoane care nu pot sa scape de mirosul neplacut al picioarelor indiferent de ce trucuri ar folosi. Nu de putine ori acesta este semn ca acolo exista o bacterie sau o ciuperca ce se descompune in contact cu aerul, de unde si mirosul. Aceste probleme pot sa apara fie in urma unor modificari hormonale, a unor tulburari nervoase sau din cauza unei igiene precare.

3. Mirosul din zona intima

De cele mai multe ori secretiile vaginale sunt normale, iar asta se poate vedea prin culoarea alba sau transparenta, fara a avea vreun miros anume. Atunci cand aceste secretii sunt albicioase, de o consistenta vascoasa si cu un miros asemanator drojdiei este semn ca poti suferi de o infectie cauzata de o ciuperca, asa cum este Candidoza.

4. Mirosul neplacut al scalpului

Pana si piele capului poate avea un miros neplacut si chiar daca de multe ori vorbim de o igiena precara, mirosul puternic poate sa apara si atunci cand scalpul este iritat iar glandele sebacee secreta sebum in exces.

5. Mirosul puternic al urinei

Urina are mirosul sau specific, cunoscut de toti. Cand aceasta are insa un miros intepator, aceasta ne poate arata ca avem o reactie la un medicament, o posibila infectie urinara ori, mai grav, diabet.

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top