Connect with us

Revistateo.ro

Uite cum iti determini partenerul sa nu te mai insele

Stil de viata

Uite cum iti determini partenerul sa nu te mai insele

Nu stii cum iti determini partenerul sa nu te mai insele? Cercetatorii au gasit raspunsul la aceasta intrebare si iti spun care este principalul factor care influenteaza intr-un mod major comportamentul pe care un barbat il are intr-o relatie. Bineinteles, raspunsul este valabil si pentru femei!

Intr-un studiu publicat in Personality and Social Psychology Bulletin oamenii de stiinta au analizat 250 de persoane heterosexuale. Toti participantii la studiu au fost rugati sa catalogheze atrctivitatea unor persoane de sex opus. Acestora li s-au aratat fotografii cu diferite persoane de sex opus, fie ca acestea erau intr-o relatie sau nu. Fiecare participant a trebuit sa raspunda la intrebarea: „Cat de atragator ti se pare acest om?”

CITESTE SI: CUVANTUL PE CARE NU TREBUIE SA IL PRONUNTI CAND TE CERTI CU PARTENERUL

CITESTE SI: CUM ARATA SOTUL IDEAL IN VIZIUNEA FEMEILOR? PONTURI SI FATURI UTILE PENTRU ORICE BARBAT

Raspunsurile i-au uimit pe oamenii de stiinta. Cei care se aflau intr-o relatie au catalogat persoanele singure (ce puteau fi o amenintare pentru relatia lor, conform studiului) ca fiind mai putin atragatoare. Intr-un al doilea experiment aceleasi persoane au sustinut ca au o relatie fericita, in cadrul careia se simt in siguranta.

Care este concluzia cercetatorilor? Se pare ca atunci cand relatia de cuplu merge bine, oamenii au tendinta de a tine la distanta orice amenintare. Intentia de a insela apare intotdeauna atunci cand in relatia existenta este o fisura, o problema pe care cei doi nu o constientizeaza, o frustrare sau o nemultumire. Practic, singura modalitate de a te asigura ca partenerul nu te inseala este aceea de a-i oferi stabilitate, fericire si implinire. In acest mod el nu va fi nevoit sa le caute in alta parte. Specialistii sustin ca pasul principal spre o astfel de relatie este comunicarea.

sursa foto: shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top