Connect with us

Revistateo.ro

Uite ce păţeşti dacă nu consumi suficient IAURT

Sanatate

Uite ce păţeşti dacă nu consumi suficient IAURT

Cei mai buni medici în boli gastro-intestinale şi nutriţie s-au întâlnit la Cluj-Napoca pentru a discuta despre importanţa unei alimentaţii echilibrate. Cu această ocazie, Nicolae Hâncu, specialist în nutriţie, diabet şi boli metabolice, a atras atenţie asupra lipsei iaurtului din alimentaţia românilor.

“Statistica ne arată că un român consumă un iaurt pe săptămână, iar aceasta este consecinţa unei greşite şi păguboase educaţii nutriţionale, pe care noi, nutriţioniştii, de ani de zile căutăm să o corectăm. Consecinţele sunt extrem de perfide”, a declarat medicul.

Acesta a mai spus că lipsa acestui aliment în regimul zilnic duce la apariţia multor boli, mai ales a celor legate de sistemul digestiv.

„Putem considera că lipsa consumului de iaurt poate contribui la sindromul intestinului iritabil, care este o boală chiar modernă, apoi poate să contribuie în mod perfid la deficitul global de calciu, contribuie la epidemia de diabet, pentru că, dacă se consumă iaurt în mod regulat, aproape zilnic, înseamnă că scade cu 28% riscul îmbolnăvirii cu diabet zaharat de tip II ”, a mai spus Hâncu.

Specialistul a mai declarat şi faptul că iaurtul poate fi utilizat cu succes în curele de slăbire şi, în ciuda reclamelor la produsele dietetice, cel mai bun este acela de 3,4% grăsime, asta întrucât cel sărac în grăsimi este lipsit de gust, lucru ce va duce la consumul său pe termen scurt.

Dan Dumitraşcu, specialist în boli gastro-intestinale, a adăugat faptul că lipsa iaurtului în alimentaţia noastră duce la un risc mai mare de afecţiuni gastro-intestinale.

“Dacă ducem o viaţă săracă în consumul de iaurt este de aşteptat ca flora noastră intestinală să fie mai puţin diversă şi ca microbii care pătrund în intestine cu alimentaţia mai neglijentă să favorizeze apariţia unor simptome, cum sunt inflamaţia intestinală sau balonarea.

Obiceiurile noastre alimentare ţin de educaţie. Consumul nostru de iaurt este redus, dar consumul de bere e mare, iar berea provoacă balonări ”, a concluzionat profesorul Dan Dumitraşcu.

Citește și: Aplica iaurt si naut si scapa de parul de pe corp. Amesteca-le cu ingredientul secret

Pentru multe femei, parul de pe corp este un chin pe care si-ar dori sa il indeparteze intr-o secunda si sa nu mai apara niciodata.

Din pacate, acest lucru nu se intampla. Multe femei care au bani merg la dermatolog si la saloane si dau foarte multi bani ca sa scape de parul de pe corp.

Pentru ca este o solutie care nu este la indemana tuturor femeilor, din fericire exista si solutii care te scapa in mod natural de parul de pe corp si care se pot prepara in confortul propriei case.

In primul rand, costa foarte putin si poti gasi ingredientele in aproape orice magazin.
Iata de ce ai nevoie:

– putin lapte sau iaurt
– 2 doua linguri de faina de naut
– 1 lingura de turmeric.

Aplica iaurt si naut si scapa de parul de pe corp. Amesteca-le cu ingredientul secret

Cum se prepara: amesteca toate ingredientele si aplica pe zona de pe corp in care vrei sa dispara parul. Ai grija sa aplici in directia cresterii parului, apoi lasa sa se usuce, in jur de 20 de minute. Dupa ce aceasta perioada a trecut, ia o discheta demachianta din bumbac, umezeste-o in apa calduta, apoi freaca zona usor si clateste.

Repeta tratamentul de 3-4 ori pe saptamana timp de o luna. Veo observa ca parul va incepe sa se reduca incetul cu inceptul, pana cand va disparea complet.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top