Connect with us

Revistateo.ro

Online

Uite cât de simplu îți poate fi furată parola de Facebook! Iată cum să te ferești de atacurile hoților de pe Internet

Facebook este cea mai utilizată rețea de socializare din lume, însă problemele de securitate dau bătăi de cap utilizatorilor.

Hackerii găsesc mereu metode de a fura datele personale ale utilizatorilor, cu scopul de a le vinde sau pentru a-și crea o bază de date care să stea tot timpul la dispoziția lor, scrie huff.ro.

Ultima metodă de a fura date este un virus care te îndeamnă să vizualizezi o postare de tip video în care ai fost etichetat.

Linkul postării este u1dmofz3.todayonlynews.com, iar dacă accesezi postarea, hackerul poate să obțină acces la parola ta și la datele personale.

Postarea apare cu o descriere bizară, de tipul “Ozuji blue ipugo nuva ufiso ayivez.”

Din fericire, cei de la Facebook au identificat problema și au reușit să o remedieze, însă acest tip de postare apare frecvent într-o altă formă. Tocmai de aceea, specialiștii le recomandă utilizatorilor să aibă mare grijă pe ce dau click.

Cum te expui pe Facebook în fața hoților. Iată ce nu ar trebui să mai partajezi!

Pe Facebook găsim toate informațiile de care avem nevoie, prietenii cu care nu putem socializa altfel decât în spațiul virtual și o mulțime de conținut amuzant.

Facebook-ul este și un spațiu virtual unde anumite persoane pot profita de naivitatea celorlalți utilizatori și pot folosi informațiile personale pe care aceștia le distribuie.

Probabil că este o senzație plăcută, atunci când prietenii îți spun „La mulți ani” pe Facebook, însă specialiștii atrag atenția că a-ți face publică data nașterii este ca și cum ai dezvălui informații despre contul tău bancar.

Aceștia susțin că hoții se pot folosi de locul și data nașterii tale pentru a afla o mulțime de informații despre tine, astfel că cel mai bine ar fi ca această rubrică să rămână necompletată sau să nu fie făcută publică nimănui în afară de prieteni.

Citește și: Vrei să afli dacă te-a scos cineva din lista de prieteni de pe Facebook? E mai simplu decat credeai! Iata ce trebuie sa faci!

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Online

To Top