Connect with us

Revistateo.ro

Diamante, porțelanuri sau copaci. Sunt câteva dintre formele în care materia corpului tău poate avea o finalitate după moarte. Motivul?

Inedit

Uită de coșciuge. Iată ce poți fi după moarte

Diamante, porțelanuri sau copaci. Sunt câteva dintre formele în care materia corpului tău poate avea o finalitate după moarte. Motivul? De ce doar sufletul să aibă parte de o eternitate?

Pietre pretioase

Diamante din rămășite umane

Diamante din rămășite umane

O companie elvețiană transformă la cerere cenușa de după incinerare în diamante. Algordanza, compania elvețiană, are o abordare neașteptată pentru păstrarea amintirii celor dragi după moarte.

atelierul metamorfozei

atelierul metamorfozei

Expus la temperaturi și presiuni înalte, carbonul din cenușă se transformă în diamant. Diamantul este unul dintre cele 3 stadii ale carbonului pur în natură: cărbune, grafit (mina creionului) și diamant. Prețurile procedurii încep de la 4500 de dolari pentru un diamant mic.

 

memoria cuiva drag

Memoria cuiva drag

memoria cuiva drag la purtator

Cineva drag mereu „aproape”

Porțelanuri

Altă afacere în domeniu funerar este transformarea oaselor în piese de ceramică. După ce și-a pus în aplicare o pasiune, o viziune a metamorfozării umane post-mortem, Justin Crowe, a colecționat mai multe oase umane pe care le-a transformat ulterior în ceramica.

oseminte umane

oseminte umane

Din oase de la mai multe persoane a reușit la un moment dat să creeze un set întreg de veselă pentru 8 persoane. Căminul este locul în care suntem alături de cei dragi, de ce să nu rămână simbolic în același loc drag.

Vesela de 8 persoane

Vesela de 8 persoane

Un alt fel de a avea pe cineva alături

Un alt fel de a avea pe cineva alături

Citește și: Unde ajung oamenii după ce mor. Un filozof rus are explicația

Vegetație. Oul coșciug

Cum ar fi să putem părăsi regnul animal pentru cel vegetal după moarte? Un nou concept de coșciug a fost introdus de designerii Anna Citelli si Raoul Bretzel: coșciugul organic. De ce să folosim atâta materie pentru construcția sicrielor clasice? De ce să vizitam o gradina de pietre funerare în locul unei păduri?

Oul-cosciug organic

Oul-cosciug organic

Corpul uman va fi pus într-un ou organic și plantat în pământ împreună cu un copac. Descompunerea  cadavrului va asigura necesarul de nutrienți creșterii copacului.

Pădurea memorială

Pădurea memorială

.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top