Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Uită de căpușe! Alte 5 insecte pe care le ai chiar lângă tine și îți pot face rău

Pe orice site intri lumea te sperie cu pericolul care te paște dacă mergi la picnic, și anume, întâlnirea cu căpușele, care poate fi mortală. Însă, analizând la rece, de câte ori mergi cu adevărat la iarbă verde? De puține ori! Insecte periculoase (unele mai periculoase decât căpușele) sunt la tot pasul. Iată-le!

5 insecte pe care le ai lângă tine și îți pot face rău:

1. GÂNDACII DE BUCĂTĂRIE

Excrementele gândacilor de bucătărie pot ajunge în mâncarea ta fără să îți dai seama iar asta duce la probleme serioase dacă vei consuma alimentele infestate. Cea mai ”lejeră” problemă cu care te poți trezi este o infecție gastrointestinală cauzată de gândacii de bucătărie.

CITEȘTE ȘI: 5 BOLI GRAVE PROVOCATE DE O CĂPUȘĂ, ALTELE DECÂT BOALA LYME

2. ALBINELE ȘI VIESPII

Înțepătura unei albine sau a unui viespe inflamează imediat pielea iar durerea poate fi insuportabilă. Veninul albinelor nu este letal, însă, dacă viespele este infectat cu bacterii sau conține o cantitate mare de acid formic, acesta intrat în pielea ta poate crea paralizie locală.

3. MUȘTELE ȘI ȚÂNȚARII

În general, înțepăturile de muște și țânțari pot fi tratate ușor, nefiind letale. Cu toate acestea, mâncărimea pe care o provoacă te poate determina să te scarpini atât de tare încât să îți provoci rană.

4. PĂDUCHII

Dacă păduchii nu sunt eliminați odată ce au fost descoperiți, aceștia pot absoarbe o cantitate mare de sânge din pielea sau capul tău, creând probleme serioase.

5. LEISHMANIASIS

Aceasta este o boală provocată de paraziți protozoar transmisă de musca din anumite specii de nisip fly (Subfamilia Phlebotominae). Boala se regăsește în proporție de 90% la animale, însă și oamenii pot fi infectați. Al doilea stadiu ca gravitate al bolii poate face confuzia cu lepra.

Sursa foto: theenchantedcove.tumblr.com/

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top